Skauting agencija sa Malte tužila Partizan za dug od 150.000 evra

Pišu lokalni mediji

Partizan opet na sudu, sada na Malti. Tako tvrdi lokalni Malta Tajms, koji piše da je crno-bele tužila agencija Dito Trejding end Konsalting Limited potražujući 150.000 evra kao naknadu za skautiranje i “druge fudbalske usluge”.

Ugovor sa Partizanom pomenuta agencija je potpisala januara 2017. godine, a njime je predviđeno da Dito Trejding end Konsalting crno-belima pomogne u različitim aktinostima. Među njima je i identifikacija potencijalnih transfer meta, skautiranje mladih igrača, uspostavljanje kontakata sa iskusnim fudbalerima i drugim evropskim klubovima.

Fiksna cena je postavljena na 150.000 evra, a tu nisu uračunati troškovi putovanja i mobilne komunikacije.

Inače, jula 2022. agencija Dito Trejding end Konsalting se spojila sa agencijom Lian Sports Limited Falija Ramadanija, registrovanom u Irskoj. Treba ipak istaći da Ramadani bar zvanično nije imao udela u poslovanju firme u vreme kada je dug nastao.

Malta Tajms dalje piše da je Lian Sports onda pokušao da dogovori vansudsko poravnanje sa crno-belima i da je zvanično pismo o namerama poslao još 24. jula ove godine. Tada je tražio “hitno poravnanje velikog duga”.

Iz Humske nije bilo odgovora, pa je celu stvar u ruke preuzeo advokat sa Malte Karlos Bugeja, zastupnik Lian Sportsa. Prvobitnim ugovorom je i dogovoreno da će za sve eventualne sporove biti nadležan sud na Malti.

Originalni članak: Mozzart sport