Sastav Partizana za 173. večiti derbi: Jovanović glavna enigma, Saldanja i Natho na klupi!?

Poslednji trening daće odgovor o statusu prvog golmana

Prvi od dva večita derbija, 173. prvenstveni na stadionu “Rajko Mitić” (subota, 18.00, Arena sport Premium 1), Partizan dočekuje bez šefa stručnog štaba Igora Duljaja, koga će usled suspenzije zameniti pomoćnik Albert Nađ, sa nešto izmenjenim sastavom u odnosu na prethodnu utakmicu sa Crvenom zvezdom i jedom velikom dilemom, koja najviše brine navijače crno-belih, ali i verovatno sve u taboru kluba iz Humske. No, krenimo redom…

Pored činjenice da ekipu sa klupe, rekosmo već, neće predvoditi Duljaj, najveći problem za Partizan pred prvi od dva večita derbija je svakako povreda golmana Aleksandra Jovanovića.

Čuvar mreže je u sudaru sa Đorđem Ivanovićem, u duelu sa Čukaričkim, zaradio rupturu jedne od tetiva uz koleno. Dva dana je pauzirao, potom odradio trening u četvrtak, no, pitanje je da li će stručni štab rizikovati sa Jovanovićem jer bi mogao da ga izgubi za derbi u Kupu Srbije, koji je, shodno bodovnoj razlici u prvenstvu, u ovom momentu možda i važniji za crno-bele.Miloš Krunić

Miloš Krunić; Foto: FK Partizan

Poslednji trening će odagnati pomenutu dilemu, mada je realnije da se među stativama nađe Miloš Krunić, koji je branio poluvreme protiv “brđana” i nije se baš proslavio, ali derbi je – derbi.

Što se odbrane linije tiče, Duljaj je najređe rotirao fudbalere u toj liniji tima, pa bi u u 173. okršaju večitih četvorku ispred Krunića trebalo da čine Aranđel Stojković na poziciji desnog beka, Bojan Kovačević i Svetozar Marković kao tandem centralnih defanzivaca, te Nikola Antić na mestu levog beka.

Kastiljo i Ovusu ispred odbrane

Denil Kastiljo

Foto: FK Partizan

Sa veznim redom je nešto drugačije, u odnosu na prethodno odmeravanje snaga sa Zvezdom, ispred odbrane bi trebalo da dejstvuju dva fudbalera – Lenard Ovusu i Denil Kastiljo, s tim da bi mladi Ekvadorac imao i nešto ofanzivnije zadatke, kao ispomoć napadačima iz drugog plana.

Bočno će priliku dobiti Ksander Severina (desno) i Korejac Jung-Džun Goh (levo), dok će organizator igre biti Gajas Zahid. Kao centralni napadač poverenje je dobio Samed Baždar, najpre zbog činjenice da Mateus Saldanja nema mečeve u nogama, iako je Brazilac spreman za bar pola časa igre, ako ne i celo poluvreme u nastavku, shodno dešavanjima na meču.

Ovoga puta, na klupi će uz Saldanju ostati i Bibars Natho, pre svega zbog obima trčanja koje iziskuje derbi meč, ali i zbog činjenice da bi u nekom momentu mogao da donese dodatni kvalitet sa klupe za rezervne igrače, baš kao i Aldo Kalulu, Frank Kanute, Nemanja Nikolić, u odbrani Aleksandar Filipović, ukoliko budu potrebne korekcije…

Originalni članak Telegraf.rs