SAŠO FILIPOVSKI: Partizan još nije taktički spreman

Novi trener košarkaša Partizana Sašo Filipivski debitovao je pobedom nad Zadrom u ABA ligi. Iako je rano za zaključke, određeni pomak u igri crno-belih bio je vidljiv, pre svega u šutu za tri poena. Igrači beogradskog tima pogodili su 12 trojki iz 21 pokušaja.

Zadovoljan sam pobedom, ali i pristupom, koncentracijom igrača, timskom igrom. Bilo je i padova. Zadar je nezgodan protivnik, menjao je visoke i niske petorke, igrao i sa četiri beka. Taktički još nismo spremni, Ipak, odigrali smo timski i prilagodili se njihovom napadu – rekao je Filipovski u emisiji “60 minuta sa Vladom i Acom” na MaxBet radiju.

Kako doživljavate dolazak u Partizan?

– Znam da se ovde veoma voli košarka. Prvi put se susrećem sa praznim tribinama u Beogradu. Nikada nisam osetio Partizan u ovakvom ambijentu. Kada je publika prisutna, napadaš i braniš se sa šest igrača, a sada toga nema. Nadam se da ćemo da igramo u pravoj atmosferi, kada prođe ova situacija sa korona virusom.

Na predstavljanju ste rekli da ne nudite bilo kakva obećanja?

 Moj cilj je da regenerišem ekipu i da idemo korak po korak. Imali smo do sada tri treninga i utakmicu. Potreban nam je dobar sistem, da radimo mudro i pametno da ne bismo uništili igrače, da investiramo u druge elemente igre. Drugi neka sude o mom radu.

Da li mogu da se očekuju novi igrači?

 Posle dva dana nespavanja, teško je reči šta nedostaje ekipi. Mogu jedino da pohvalim igrače na pristupu obavezama na treningu – rekao je Sašo Filipovski.

Tekst preuzet sa portala Maxbet sport