Saša Zdjelar: Biću spreman za finale Kupa!

Gajić i Rodić su izuzetni, nasamo ću da kažem Joviću i Markoviću kako da ih napadnu

Informacija da Sašu Zdjelara nesnosno boli peta, produkt malog gradskog derbija s Voždovcem, inače – upamćenog i po sjajnoj partiji crno-belog „gladijatora”, uznemirila je navijače Partizana, logično – zlatni Orlić sa Mondijalita na Novom Zelandu predstavlja žilu kucavicu Parnog valjka, u utorak sa šansom da trijumfom u finalu Kupa Srbije nad večitim rivalom spasi sezonu.

Vezisti reprezentativne reference, u predvečerje fudbalske poslastice, sve više se vraća osmeh: juče je u „Zemunelu” trenirao barabar s drugovima.

Grobari, znajući vas, misle: „Igraće naš Sale, ako treba, čak i sa jednom nogom”. Kakva je situacija sa povredom pete i hoćete li da istrčite na Marakanu?

– Da, sigurno da navijači znaju najbolje kako funkcionišem i koliko dajem sebe za voljeni klub. Situacija s petom je sve bolja i nadam se da će do same utakmice bol totalno da nestane i da ću da budem stopostotno spreman – naglašava raspoloženi Saša Zdjelar.

Iskustvo uči: ko prvi postigne gol – pobeđuje. Hoće li i sad da bude tako i može li ponovo prekid, na primer – ovog puta za razliku od prvenstva na drugoj strani, da reši pobednika?

– Sigurno da mnogo znači kad prvi postignete pogodak, ali u ovom slučaju… Svako finale je novo dokazivanje i priča za sebe. Biće drugačije nego u prvenstvu, utakmica je mnogo većeg značaja. Nadam se da ćemo moći da ih ugrozimo iz prekida, u prethodnom meču imali smo ih dosta i mogli smo da zatresemo mrežu. Na njihovu sreću – nismo, voleo bih da sad neko od naših skakača bude uspešan.

Vaši drugari iz OFK Beograda Gajić i Rodić, dva Milana, bez sumnje su sjajni igrači: imate li savete za Nemanju Jovića i Lazara Markovića kako da ih nadmudre?

– Da, Gajić i Rodić su izuzetni, dugo vremena smo proveli zajedno i dobro ih poznajem. Sigurno im znam vrline i mane, međutim, nasamo ću da kažem saigračima kako mogu da ih napadnu.

Da li je neki tim u prednosti što neće da bude publike i koliko vama, lično, nedostaju navijači na derbiju?

– Više bih voleo da igramo na našem stadionu, ali kad već nema publike… nema tu neke razlike. Svi znamo kako derbi funkcioniše sa navijačima. Moramo da se naviknemo i na prazne tribine.

Hoće li da bude još vaših sjajnih asistencija – kao Bibarsu Nathu protiv Voždovca i, kad smo već kod Izraelca, da li bi pobednika mogli da odluče i penali (Partizanu, recimo, da se vrati za prošlu godinu i Vojvodinu)?

– Nadam se da će da bude neka asistencija… Što se tiče penala, pripremamo se za sve, svaki detalj je bitan u ovakvoj utakmici. Samo da pobedimo, ne dovodim u pitanje – kako. Daćemo sve od sebe da, kao i prošli put, sa Marakane donesemo pehar u našu kuću – shodno karakteru rođenog pobednika zaključuje Saša Zdjelar.

Originalni tekst: Sportaki žurnal