SAŠA PAVLOVIĆ UZEO TAJM-AUT: Neće mi biti žao da podvučem crtu…

Izvor: Večernje novosti

Ostvario sam se kao igrač, ispunio sve dečačke snove, od Ervolige, NBA, reprezentacije, Partizana… Prioriteti su se promenili, sada mi je na prvom mestu porodica, kaže Aleksandar Pavlović

sasa-pavlovic-partizan

OD februara 2014. do juna 2015. gotovo uvek pun “Pionir” klicao je Aleksandru Pavloviću. Zajedno su se radovali pobedama, tugovali zbog poraza. I ove sezone su zajedno u dvorani, s tim da Partizan zna samo za uspehe koje Pavlović proslavlja iz prvih redova gledališta dvorane “Aleksandar Nikolić”, u kojoj je redovan gost kada igraju crno-beli.

– Sezona sa Panatinaikosom, koja je bila 18. u karijeri, računajući od trenutka kada mi je košarka postala profesija, fizički i emotivno me je ispraznila, pa sam odlučio da uzmem tajm-aut. A kada se ukaže toliko slobodnog vremena, valjda je normalno da dođem i pogledam klub za koji sam igrao i za koji odmalena navijam – objašnjava Pavlović odakle u “Pioniru”, koji je letos pominjan kao njegov novi-stari dom. – Ljude je zainteresovalo to što sam sa porodicom odlučio da nam glavna baza bude Beograd, što je stariji sin ovde nastavio školu, što Džikića znam i privatno, ne samo sa terena, pa su verovatno na bazi svega toga proizveli bespotrebne spekulacije.

Dok pominje Partizan, Saša niže pohvale timu i stručnom štabu.

– Posle izuzetno teške godine, klub se stabilizovao igrački, angažovao sjajnog stručnjaka, za uslove koje ima, selektirao odličan tim, o čemu svedoče i rezultati. Naravno, biće oscilacija, duga je sezona, igraju sad na dva fronta, kasnije će otvoriti i treći, u nacionalnom kupu, i četvrti u domaćem šampionatu… Ali igrama i odnosnom prema klubu, zavredneli su i strpljenje i poštovanje.

1068245732550bf5ee4b993998414742_w640Strljenje nije imao Panatinaikos…

– Uh, teška tema… Odlično smo izneli prvi deo sezone. U ligi gde se toga mnogo meri sa Olimpijakosom, dobili smo ih dva puta, ispunili planirano u prvoj fazi Evrolige, potom i drugoj… Pa, Đorđević je dokazan trener, olimpijski i svetski vicešampion, uvek sa jasnom vizijom i neverovatnim odnosom sa igračima, punim poverenja i poštovanja, spreman u svakom momentu da na sebe preusmeri ogroman teret, kako bi nama, igračima, bilo lakše. Ni danas mi nije jasno šta se desilo, zašto je “odjednom”, posle svega, kada smo bili na pravom putu, počelo da kopni strpljenje i da se neki nadrealan pritisak povećava.

Na kraju je najveći udar je bio na naše igrače…

– Pa, pogledajte kakav je uspeh Sale napravio sa Srbijom u Riju, kako je Raduljica, sigurno jedan od najobučenijih, ako ne i najobučeniji centar u Evropi, igrao na OI, ili kako je Kuzmić postao oslonac Zvezde… Poraz od Baskonije u četvrtfinalu Evrolige bio je samo posledica tih čudnih odnosa, ne u timu, već van njega… Ali, to su sad neka prošla vremena…

Sadašnjost je Beograd…

– Zasad smo tu. Videćemo još koliko. Naravno, prioriteti su se promenili u odnosu na ranije sezone. Nekad je ugovor bio primaran, ne u smislu novca, već zbog napretka u karijeri. Danas su deca su na prvom mestu, njihovo obrazovanje, zbog čega sam odbio nekoliko ponuda. Džaba vam ako vi kao igrač imate odlične uslove, a porodica mora da trpi, jer kasnije se sve to odražava na vašu igru. Zato i ne žurim. Ako stigne adekvatana ponuda, biće dobro, ako je pak nema, opet je dobro. Ostvario sam se kao igrač, ispunio sve dečačke snove, od Ervolige, NBA, reprezentacije, Partizana… Pa ako se desi da sad podvučem sad crtu, nema razloga da budem nezadovoljan. Naprotiv…

14179811159580-370x215

LEBRON MEĐU NAJVEĆIMA Počinje novi serijal NBA. Saša i dalje navija za Klivlend, u kojem je proveo najlepše godine preko okeana.
– Kad su prošle sezone uzeli titulu bio sam presrećan kao da sam ja igrao. Setio sam se našeg velikog finala iz 2007. Uradite toliko neočekivanog kao autsjaderi i kada ne osvojite titulu, brzo vas svi zaborave. Znam koliko je Lebronu bilo stalo da uzme prsten za Kavsima, zbog čega se i vratio. Potom je, zbog silnih povreda u “drugom” pokušaju ostao bez pehara 2015. Nekoliko dana ste na dve utakmice od večnosti, a onda vas Golden Stejt vrati na početak – 82 meča. I vi, iznova skupite enormnu volju, pređete taj put i na kraju se popnete na vrh. Zato je, po meni, on jedan od najvećih…

ZA PARTIZAN PROTIV “ĐETIĆA”

SLEDEĆEG vikenda Partizan u Hali sportova “Ranko Žeravica” dočekuje, takođe, ove sezone nepobedivu Budućnost, u kojoj je Pavlović počeo profesionalnu karijeru, ali i na čijoj klupi sedi njegov prijatelj Vlado Šćepanović.

– Vlado je još kao igrač otkrivao trenerski gen i drago mi je da se odlučio da krene tim putem. Nanizao je šest pobeda, bez poraza, sa prilično renoviranim timom i to kao debitant. Selektirao je odličan stručni štab, u kojem “sedi”, između ostalih i Aleksandar Matović. Nemojte zaboraviti da i to treba znati, da je i to vrsta trenerskog talenta. Očekujem veliki meč. Naravno, nadam se pobedi Partizana.