Saopštenje “Grobara” pred derbi: Da stavimo tačku na kafanske priče

Navijači Partizana oglasili su se povodom predstojećeg 171. večitog derbija.

Grobari su otklonili sve dileme, da li će se u sredu naći na južnoj tribini stadiona Partizana.

Bojkot traje

S obzirom da se odloženi 171. večiti derbi igra u sredu, a da ponovo kolaju razne priče i spekulacije oko toga da li se Grobari pojavljuju na stadionu, vreme je da se sve te kafanske priče opovrgnu i stavi tačka na njih.

Karte za Jug su puštene u slobodnu prodaju, ali još jednom apelujemo na sve da ih ne kupuju, jer je više nego ikad potrebno da budemo jedinstveni u ovoj odluci! Jedan derbi ne sme da bude razlog da se odustane od borbe za bolje dane kluba, koja je mnogo dublja i teža.

Od početka bojkota apsolutno ništa se nije promenilo, Vazura i pijuni su i dalje tu gde jesu, stadion se i dalje raspada, omladinska škola propada, Teleoptik i dalje prokišnjava, dugovi su toliki da je normalno funkcionisanje kluba svakog dana dovedeno u pitanje a na sve to su uspeli da nam podele i sportsko društvo i da nam zbog ličnih interesa unesu nemire i u druge sekcije. Igrači i radna zajednica nemaju redovna primanja pa je u skladu s tim još i dobro što smo u ovom periodu godine i dalje, koliko toliko, još uvek konkurenti za prvo mesto.

Ujedno, velike utakmice su i one na kojima se naše odsustvo najviše oseća, pa samim tim i bojkot ima najveći efekat baš na ovakvim utakmicama!

Sada se pokazuje svest i odlučnost! Sada pokazujemo da li nam je zaista bitna borba za nešto više i bolje, a to ne sme da nam slomi želja za derbijem, nezrelost i ne razmišljanje na duge staze“, stoji u saopštenju Južne tribine.

Originalni tekst B92.net