Saničanin pred Soči: Nadam se da Popović neće imati posla…

Siniša Saničanin, komandant odbrane Parnog valjka, veruje u Rikarda Gomeša i nada se u izboren prolaz bez šutiranja penala

Siniša Saničanin – „temelj” Partizanovih ambicija oslikanih u uskliku: „Hoćemo u Ligu konferencije”!

Crno-belu letošnju akviziciju iz Vojvodine suočavamo s pitanjem: da li je po dolasku u Humsku mogao i da sanja da će da komanduje poslednjom linijom na sedam utakmica, uključujući i evropske, sa svega dve kapitulacije?

– Očekivao sam da ćemo dobro da započnemo sezonu, ali baš ovako… Prezadovoljan sam i nadam se da ćemo u identičnom stilu i da nastavimo – kaže defanzivac od značaja za granitnu odbranu Parnog valjka.

U Sočiju, pa i u Dunajskoj Stredi, sudije nisu bile naklonjene Partizanu. Da li ćete zbog toga sutra da budete dodatno oprezni?

– Da, sudije su svirale protiv nas dva penala – nisu bili, ali… šta da se radi. Biću oprezan, naravno, kao čitava ekipa, nećemo da gledamo toliko na arbitražu i „ostale” stvari. Daćemo sve od sebe, pa šta nam Bog da.

Kako je voditi duele sa Hrvatom Dugandžićem i na koga ćete još morati naročito da obratite pažnju?

– Sve su to kvalitetni igrači… Moramo na – sve! Hoćemo prolaz i neophodno je da budemo disciplinovani. Ako dobro uđemo u utakmicu, nećemo da imamo problema.

Hoće li ponovo golman Popović da bude junak, ili ćete ovog puta slavu da prepustite napadačima?

– Nadam se da Popović neće da ima mnogo posla! Verujem, s druge strane, u Rikarda, pogodio je i u prošloj utakmici. Bilo bi lepo da damo nekoliko golova.

Da li biste sad potpisali da Partizan prođe Soči i posle boljeg izvođenja jedanaesteraca?

– Voleo bih da rešimo utakmicu i pre, da ne dođe do penala. Cilj je pogodak više u 90 minuta. Ne bih da navijači strepe!

Jeste li zadovoljni kako vas je Bojan Ostojić odmenio protiv Voždovca i je li se cimer hvalio kako još nije za staro gvožđe?

– Zadovoljan sam, naravno: Ostojić je pokazao da nije za džabe pet godina u Partizanu. Ima kvalitet: kao igrač i čovek. Hvalio se, to je njegovo standardno, ha, ha… – zaključio je dobro raspoloženi Siniša Saničanin, ako se po jutru dan poznaje – pojačanje Parnog valjka

Originalni članak Sportski žurnal