Saničanin: Odlično se slažem s Vujačićem

Siniša Saničanin, Partizanova letnja akvizicija iz Vojvodine i zamena za Svetozara Markovića, godinama unazad uživa epitet jednog od najboljih štopera Super lige i, sa statusom reprezentativca Bosne i Hercegovine, po oceni Aleksandra Stanojevića predstavlja idealno rešenje za centralni deo odbrane Parnog valjka u tandemu sa Igorom Vujačićem.

Korpulentni defanzivac, na kontrolnim utakmicama u Sloveniji, nagovestio je da bi mogao da bude pojačanje, interesantno – pokrenuo je akcije začinjene golovima protiv Krakovije i Rostova!

– Nije mi to primarno, najvažnije – da pozadi sačuvamo „nulu”. Eto, na poslednje tri provere uspeli smo u tome, tako da… – ne skriva osmeh Siniša Saničanin.

Dobro, ali pored sigurnosti na svojoj polovini terena opasni ste i u ofanzivnom prekidu?

– Ko će da daje golove – manje važno, samo mi da pobeđujemo. U svakom slučaju doprineću u skoku, sad… da li ću da budem efikasan kao Vujačić.

Kako ste se, u poslednjoj liniji, uklopili s Crnogorcem?

– Super se slažem s Vujačićem! Pokazao je i prošle sezone kakav je igrač, eto – postigao je i pet golova. Sjajan momak – pričamo i van terena, ukazao mi je na određene stvari, nadam se da ćemo odlično da sarađujemo.

Sve je lakše kad mrežu čuva golman kalibra Vladimira Stojkovića?

– Veliko ime i… samo reči hvale. Brani, bukvalno, na iskustvo i mnogo znači ekipi.

Zanimljivo: konkurent za mesto u timu vam je cimer – Bojan Ostojić, svedočili smo u Sloveniji – divnom prijateljstvu?

– Ostojić je legenda! Kao vino: što stariji – bolji. Već pet godina je u Partizanu, divio sam mu se i dok je igrao za Čukarički  koliko je smiren na terenu. Gospodin! Moj cimer – poseduje i ljudske kvalitete. Nije džaba na velikoj sceni tolike godine, neko to vidi… S terena nisam mogao da primetim koliko je duhovit, sad – shvatio sam da je harizmatičan.

Nameću se i mladi lavovi: Mateja Đorđević i Luka Subotić?

– Imaju kvalitet za te godine, pred njima je budućnost – čim su u prvom timu Partizana. Nisu slučajno s nama, nadam se da će tokom sezone stasati u prave igrače.

Ko je ostavio najjači utisak na vas u crnobelom jatu?

– Neću nikog da favorizujem, svi su momci super – dočekali su me na najbolji način.

Zemljak Nemanja Jović, po povratku s reprezentativne turneje u Japanu, pokazuje zavidan potencijal?

– Jović me je oduševio, stvarno je dobar, za kratak period mnogo je napredovao. Pa, mali Terzić… Vidi se da Partizan ima dobru omladinsku školu: milionski transferi nisu slučajnost.

Koliko vam znači što je Aleksandar Stanojević u „moru” štopera izabrao baš Sinišu Saničanina?

– Mnogo mi znači, Stanojević je veliko ime, nadam se da ću da opravdam poverenje. Voleo bih da svi zajedno ostvarimo zacrtane ciljeve.

Originalni članak : Sportski žurnal