Samjuels jedva čeka debi u crno-belom dresu: Rođeni sam pobednik

Partizan je klub sa velikom istorijom, velikim brojem navijača, koji su stalno uz svoj tim. Koliko sam video imamo mladu, ali talentovanu ekipu – kaže novi centar kluba iz Humske

KONAČNO je Samardo Samjuels stigao u Beograd. Dug put iz SAD, preko Milana u kom je morao da uzme potrebnu vizu, zbog čega je stigao u četvrtak uveče, te jutarnji odlazak na uobičajene preglede pre ozvaničanja saradnje, simpatičnom Amerikancu nisu skinuli osmeh s lica.

– Dobro, malo se odužilo putovanje, ali sada sam tu, odradio sam preglede i očekujem da upoznam stručni štab i nove saigrače – kaže Samjuels za “Novosti”, ne pokazujući da ga je stigao umor.

Dugo je najavljivan njegov dolazak, pa čim je potvrđeno da će zauzeti poziciju u reketu, naglo su porasle ambicije navijača Partizana koji su centra sa Jamajke mogli da upoznaju samo na TV ekranu ili preko video-klipova na “Jutjubu”.

– Kako bih sebe opisao? Ja sam pobednik i stoga želim samo da pobeđujemo, na to sam koncentrisan – direktan je Samjuels, koji je u Beograd, kako kaže, doputovao potpuno spreman za novo poglavlje u karijeri.

Zna gde je stigao.

– Partizan je klub sa velikom istorijom, velikim brojem navijača, koji su stalno uz svoj tim. Koliko sam video imamo mladu, ali talentovanu ekipu, koju predvodi dobro poznat trener. Ako se ne varam, on je član stručnog štaba reprezentacije Srbije koja je osvojila medalje na svim velikim takmičenjima poslednjih godina. Naravno, čeka nas mnogo rada da bismo uspeli, ali zato smo svi tu, da radimo i pokušamo da pobeđujemo.

Trener Miroslav Nikolić je rekao da najverovatnije neće biti u sastavu za današnji meč sa Igokeom, s obzirom na to da je tek stigao i da je potrebno vreme da se Samjuels adaptira na vremensku razliku između Srbije i SAD u kojima je boravio proteklih nekoliko nedelja, igrajući za Makabi iz Haife na mini–turneji sa NBA timovima.

– Naravno, trener je tu da odlučuje ko igra, a ko ne. Drago mi je što ću imati priliku da upoznam naše navijače.

DOPUTOVAO I KENDI

SAMARDO Samjuels je veliki ljubitelj pasa, što potvrđuje i činjenica da je s njim u Beograd stigao i njegov kućni ljubimac, francuski buldog.

– Da, da. I Kendi je sa mnom. Evo upravo sad idem do hotela da ga uzmem, da se malo prošetamo gradom, da upoznamo kraj.

Tekst : Večernje novosti