Saldanja „gol-mašina”

Računajući prvih 14 prvenstvenih utakmica Brazilac je najbolji strelac od svih Partizanovih stranaca

Partizan je odlaskom Rikarda Gomeša bio primoran da ekspresno pronađe novog golgetera. Klub iz Humske je posle dužeg vremena odrešio kesu i angažovao Mateusa Saldanju za 1,3 miliona evra koji je tako postao treća najskuplja akvizicija u istoriji slavnog kluba sa Topčiderskog brda.

Bilo je mnogo skeptika kad je Brazilac zadužio crno-beli dres, s obzirom na to da nikada u karijeri nije postigao više od pet golova po sezoni i da nije kadar da na adekvatan način zameni Rikarda.

Međutim, Saldanja je već na prvom meču pokazao da je Igor Duljaj i te kako pogodio sa novom „devetkom”. Naime, Brazilac je na debiju u Bačkoj Topoli iznudio jedanaesterac već posle nekoliko sekundi na terenu, a zatim se i sam upisao u listu strelaca.

Brazilac je u tekućoj sezoni na 14 prvenstvenih mečeva, postigao 10 golova, protiv isto toliko rivala i trenutno je prvi na listi strelaca. Ako se kao uzorak uzme prvih 14 utakmica u šampionatu, Mateus Saldanja je najefikasniji od svih stranaka koji su ikad nosili crno-beli dres.

Gol manje od Brazilca postigao je Prins Tejgo koji je za kratko vreme ostavio trag u Humskoj. Na prvih 14 duela u šampionatu Leonardo Souza i Valeri Božinov su se sedam puta, tri manje od trenutno najboljeg strelca Parnog valjka.

 Učinak Partizanovih stranaca na prvih 14 prvenstvenih mečeva: Mateus Saldanja 10, Prins Tejgo 9, Leonardo 7, Veleri Božinov 7, Umar Sadik 5, Lamin Dijara 5, Kleo 5, Rikardo 3, Leandre Tavamba 2.

Originalni članak: Sportski žurnal

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta “VOLIMPARTIZAN.RS”, to možete učiniti klikom na neku od reklama, uplatom na naš PayPal ili tekući račun koji se nalaze pored tekstova