RTS se obrukao na oproštaju od Milojevića: Blamovi, nemar ili namera u Dnevniku (VIDEO)

Dejan Milojević, jedan od najvećih košarkaša i trenera Srbije, preminuo je iznenada u 47. godini od posledica srčanog udara.

I dok čitava Srbija sa velikim poštovanjem priča o velikom treneru i još većem čoveku koji je uvek plenio košarkaškom genijalnošću i osmehom na RTS nisu bili sigurni ni kako izgleda.

RTS je napravio dva ozbiljna gafa koji nisu prošli neprimećeno. Jednostavno, sve je odrađeno prilično nespretno i nesrećno i tako se došlo do toga da Javni servis Srbije razljuti građane.

Najpre je objavljeno u toku dana da je Dejanu Milojeviću pozlilo, a iako je voditelj uredno izgovorio sve tačne informacije iza njega se pojavila slika koja ne odgovara vesti.

Umesto Dejana Milojevića, neko je u režiji odlučio da stavi sliku – Vladana Milojevića, trenera fudbalera Crvene zvezde.

Kao da to nije bilo dovoljno, pa je usledio još jedan previd. Ovog puta nije bila problematična slika, već biografija slavnog trenera.

RTS ni u jednom trenutku nije pomenuo da je bio igrač Partizana, u kom je porušio i neke evropske, ali i srpske rekorde, već je napomenuo da je nosio dres FMP, Budućnosti, Valensije i Galatasaraja.

Ubedljivo najveći trag je ostavio u Partizanu čija je legenda kluba, a uostalom neka od fotografija je bila u dresu „parnog valjka“.

Pogledajte i sami.

Originalni tekst Nova.rs