Rotacije sačuvale svežinu, Partizan želi nastavak serije protiv Pazaraca (15h45min, mogući sastavi)

Partizan nastavlja šampionsku trku sa večitim rivalom. Rival crno-belih u pohodu na jesenje lovorike biće Novi Pazar

Partizan – Novi Pazar (nedelja 15,45)

Stadion Partizana. 

Sudija: Andrija Stojanović. Pomoćnici: Nenad Radoičić i Ivan Krstić.

PARTIZAN: Popović, Živković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Jojić, Jović, Pantić, Menig, Rikardo.

NOVI PAZAR: Vujanac, Vlajković, Pavišić, Joksimović, Zimonjić, Lončar, S. Islamović, Mladenović, Kiković, Dimić, Ratković.

Sve kojima je Parni valjak u srcu pogodila je vest o smrti Momčila Vukotića, pa je Aleksandar Stanojević, šef stručnog štaba Partizana, jučerašnje obraćanje medijima počeo tužnim rečima:

– Svima nam je mnogo žao što smo ostali bez Moce Vukotića, po mom mišljenju najvećeg igrača koji je ikad nosio dres Partizana. Svi znamo ko je i šta je bio i svima nam je teško pala njegova smrt.

Crno-beli će imati ulogu izrazitog favorita, međutim, nisu uvek lako izlazili na kraj sa Pazarcima. Na staru prošle sezone Parni valjak se sapleo na gostovanju Novog Pazara (2:3)

– Naravno da je lakše igrati u Beogradu, nego kraj Jošanice. Novi Pazar je dva puta iznenadio Čukaričkog za četiri dana, bilo je nerešeno u oba meča. Tim kolege Radojičića je izuzetno agresivan, borben, videćemo na koji način ćemo pokušati da probijemo njihov blok.

Partizan je letos slavio na vrućem terenu sa 4:1, međutim, utakmicu je obeležio prekid koji u trajanju od 38 minuta, zbog pogrdnog skandiranja navijača.

– Siguran sam da će se utakmica završiti na vreme. Imali smo posle Flore tri utakmice u kojima su nas navijači bodrili. Značila nam je utakmica na Voždovcu, gde su naše pristalice došle u velikom broju. Utakmica je u nedelju poslepodne, da će možda biti loše vreme i hladno, ali svaki navijač bi voleo da bude pozitivan, uz ekipu, teško je pobeđivati svaku utakmicu i mnogo nam znači podrška Grobara. Bila je lepa atmosfera i u Nišu protiv Dubočice. Želeo bih da sve bude u fer i korektnom tonu.

Novi Pazar se grčevito bori za opstanak, ali posle katastrofalnog starta sezone, konačno je počeo da osvaja bodove. Izabranici Dragana Radojičića ne znaju za poraz na poslednjih osam susreta, upisali su tri pobede i pet remija.

– Pazarci su u četvrtak u kupu protiv OFK Bačke igrali u kombinovanom sastavu, čuvali se za ono što ih čeka ovde. Homogena su ekipa, ne odustaju i teško gube u poslednje vreme.

Partizan, na drugoj strani, nije izgubio na domaćoj sceni, dva remija u Humskoj, od kojih jedan u večitom derbiju, uzrok su što prednost nad Crvenom zvezdom nije veća od tri boda. 

– Forme variraju od situacija, možda nekad ekipa ne odigra loše, nego neki drugi faktor da ne pokažemo željeni nivo. Nisam opterećen, gledam sledeću utakmicu, ne analiziram previše celokupan učinak. Čekam poslednju utakmicu pred zimsku pauzu. Fokusirani smo i dobro izgledamo na treningu,  jedva čekamo naredni meč.

Crno-beli igraju u paklenom ritmu, na sva tri fronta, ali Stanojević ne dovodi u pitanje spremnost svojih učenika:

– Sigurno da je teško, kraj je polusezone, odigraćemo čak 35 utakmica i problem je biti spreman za svaku. Nadam se da smo sa rotacijama zadržali svežinu i da će u foto-finišu biti sve kako treba.

Šef struke viceprvaka Srbije do kraja godine neće moći da računa na Bibarsa Natha i Lazara Markovića, međutim, dobra vest za Parni valjak je povratak trojice igrača.

– Oporavili su se Igor Vujačić, Filip Holender i Nikola Terzić. Trenirali su, verujem da su spremni. Nisu dugo pauzirali, biće u konkurenciji za tim – zaključio je Stanojević.

Originalni članak: Sportski žurnal