Rikardo sad ima bolje prolazno vreme

Napadač može da se pohvali sa više egzekucija nego u istom periodu prošle, rekordne sezone.

Raritet: Rikardo Gomeš nije zatresao mrežu na poslednje dve utakmice, međutim, crno-bela gol-mašina ima bolje prolazno vreme nego u ovo doba prošle sezone, uz podsećanje – 2021/22. okončao je tako što je postao Partizanov rekorder sa impozantnih 38 egzekucija!

Trenutno, centarfor sa Zelenortskih Ostrva može da se podiči sa 14 preciznih hitaca, lane – bio je na 13.

Da li je to znak da se udarna igla čete Gordana Petrića ustremila na obaranje sopstvenog učinka, napomenimo – za koplje iznad ostvarenja Mateje Kežmana (35), Sava Miloševića (34)?

Rikardo Gomeš je, bez sumnje, Partizanovo zlato, kadar da u deliću sekunde nadmudri čuvara i demonstrira zbog čega zaslužuje atribut napasti za golmane. U tekućoj sezoni osam pogodaka autorizovao je u prvenstvu i sve nadogradio sa šest „strela” u Evropi.

Dodatni znak da je napredovao: iza sebe ima dva het-trika – protiv Kolubare i lučanske Mladosti – nešto što nije činio prethodnih godina.

Podvucimo: gde bi sreći Grobara bio kraj da je Afrikanac realizovao još dve izgledne šanse – u duelima sa Crvenom zvezdom i Nicom – kad mu se „crtalo” da lepezu heroja Juga obogati slanjem lopti u mrežu za Partizanove trijumfe?

Ipak, dovoljno je i ovo da na crno-belu stranu Topčiderskog brda vrati mir i ostavi živim snove o trofejima na domaćoj i izborenom proleću na međunarodnoj sceni.

Šta je Rikardo Gomeš radi prošle godine posle 22. septembra?

Postizao golove – na gostovanju Mladosti u Lučanima i, dvaput, Spartaku u Humskoj!

Partizanovci se nadaju da će golgeterski post iz mečeva sa Nicom i Radnikom da prekine u nastupajućim ispitima sa Radničkim u Sremskoj Mitrovici i Vojvodinom poviše Autokomande.

Originalni tekst Sportski žurnal