,,Rešenje za Pantera nije u njemu, nego u pravom okruženju“

Partizan ne liči na sebe iz prošle sezone, a ni Kevin Panter nije na nivou tadašnjih igara. Šta je problem kapitena regionalog šampiona, pokušao je da odgovori Aco Petrović u najnovijoj epizodi podkasta ABA talks.

– Kad gledaš način na koji je Panter igrao prošle sezone, to je bio drugi način igre nego sad. To su bili izlasci, maksimalno jedan, dva driblinga i definicija šuta. Ovog trenutka, s obzirom da je Avramović toliko dugo povređen i da nije na ovom nivou… Ja sam bio ljubitelj Avramovića na Svetskom prvenstvu, dizao mu spomenik posle svake utakmice, ali njega nema ove sezone u Partizanu u onoj meri kako bi Željko hteo.

Zbog drugačijih profila igrača u odnosu na tim iz prošle sezone, Petrović smatra da Panter mora da igra drugačije, te da nije problem u njemu samom.

– Svi oni koji su na raspolaganju, niko od njih nije po vokaciji plej. Samim tim, od ona dva driblinga i definicije šuta Pantera, on sad dribla 10, 12 puta, dešava se masa izgubljenih lopti, loših dodavanja, ne dolazi u one šuteve u koje dolazi inače. Rešenje Pantera za sledeću sezonu nije u njemu, lako će se on vratiti na fabrička podešavanja ako mu dovedeš pravo okruženje.

Originalni članak: Telesport.rs