Razgovor igrača i navijača: “Možete li da zamrznete bojkot na dan Derbija? Ne, radi se o principu”

Velika je verovatnoća da fudbaleri crno-belih prvi put u istoriji neće imati podršku svojih pristalica na 171. okršaju večitih

Kako trenutno stvari stoje, tri dana pre 171. meča Partizana i Crvene zvezde, velika je verovatnoća da crno-beli prvi put u istoriji večitog derbija neće imati podršku svojih pristalica na meču koji bi mogao da veoma značajan u daljem nastavku Superlige. To je postalo jasno posle kratkog razgovora ispred tribine fudbalera kluba iz Humske i najvatrenijih pristalica po završetku utakmice sa Železničarom u Pančevu (2:1), jer su i sami igrači želeli da čuju odgovor.

Odmah posle duela u Pančevu igrači i navijači, koji su sjajno bodrili tim tokom svih 90 minuta, zajedno proslavili pobedu, činjenicu da je Partizan nastavio uspešni niz i umakao večitom rivalu četiri boda pred međusobni okršaj (sreda, 19.00, Arena sport Premium 1). Međutim, fudbaleri crno-belih su takođe iskoristili momenat, priliku da upitaju grobare da li će biti prisutni da večitom derbiju u Humskoj.

FK Partizan

Foto: FK Partizan

Igrači su napomenuli da shvataju stav navijača, da oni ne mogu i nemaju pravo da se mešaju u sukob tribine i čelnika kluba, no, upitali su da li postoji mogućnost da se bojkot “zamrzne” na samo jedan dan upravo zbog važnosti meča – derbija, u kome bi im njihova podrška mnogo značila, možda bila presudna za konačni ishod i meča i nastavka takmičenja. Učinio je to ispred igrača Bibars Natho, zamenik kapitena tima, a zapravo jedna od najuticajnijih figura u svlačionici Partizana.

Usledio je, na razočaranje igrača, negativan odgovor najvatrenijih pristalica, obrazložen razlozima zbog kojih “ratuju” protiv Uprave od početka sezone, ali i principima koje ne žele da prekrše.

Na tome se u petak uveče u Pančevu završilo i ostalo je još tri dana da se okolnosti možda promene, da navijači, zarad višeg cilja, stopiraju bojkot sopstvenog stadiona i pruže podršku treneru Igoru Duljaju i igračima Partizana, koji su od početka takmičenja u Superligi nanizali šest pobeda (remi samo protiv TSC i odložen meč sa Radničkim 1923) i trenutno dele prvu poziciju sa timom iz Bačke Topole.

Ako sve ostane isto, Partizan će prvi put u istoriji biti bez podrške najvatrenijih navijača na večitom derbiju, što će verovatno značajno otežati timu borbu do krajnjeg cilja.

Originalni članak: Telegraf.rs