Radnik test pred Gent, Stanojevićev prioritet prvenstvo (17h, mogući sastavi)

– Ne bojim se za motivaciju, jer mogu da suspendujem igrača ako neko nije motivisan na treningu, a kamoli na utakmici – jasan je trener crno-belih

Partizan – Radnik (nedelja, 17)

Stadion Partizana.

Sudija: Đorđe Maksimović. Pomoćnici: Svetozar Živin i Dragan Peranović.

PARTIZAN: Popović, Miljković, Vujačić, Saničanin, Urošević, Zdjelar, Šćekić, Terzić, Natho, Menig, Rikardo.

RADNIK: Ranđelović, Hodžić, Radmanovac, Simonović, Malešević, Stojanović, Bogdanovski, Stamenković, Janjić, Dimitrov, Milovanović.

Završena je reprezentativna pauza i Partizan nastavlja borbu na tri fronta. Pobedom nad Trajalom crno-beli su uspešno otvorili i treće takmičenje, ali trenutno je fokus na šampionatu, gde će Parni valjak ugostiti Radnik i pobedom pokušati da ponovo pobegne pet bodova večitom rivalu, uz utakmicu više.

U Humskoj, takođe, moraju da razmišljaju o Gentu, sa kojim će u četvrtak ukrstiti koplja u trećem kolu Lige konferencije, ipak, trener Aleksandar Stanojević nije toliko opterećen Belgijancima, koliko mu je imperativ pobeda nad timom iz Surdulice:

– Kad bih vam rekao da je meni utakmica sa Radnikom važnija od utakmice sa Gentom, ne biste mi verovali. Igrači to znaju, to sam im već rekao. Naravno da je evropski meč bitan zbog kluba, glupo je o tome i pričati.

Crno-beli će u najjačem sastavu da napadnu Radnik i Gent, jedino se čeka da mladi biser Parnog valjka odleži koronavirus.

– Osim Nemanje Jovića, koji je i dalje pozitivan na kovid, svi ostali su spremni za okršaj sa Radnikom. Čekamo da vidimo kakva je situacija sa reprezentativcima, ali verujemo da će nam biti na raspolaganju. Znamo šta nas čeka, naša je obaveza da pobeđujemo. Igramo protiv izuzetno čvrste  ekipe, Surduličani primaju malo golova, ali, s druge strane, teško dolaze do mreže protivnika. Teško ih je probiti, tako da moramo biti strpljivi i igrati do kraja.

Današnji rival Partizana ne zna za pobedu u poslednjih pet mečeva šampionatu, međutim, u Humsku dolazi u dobrom raspoloženju nošen trijumfom u kupu nad Radničkim 1923 iz Kragujevca (2:0).

– Radnik je na lošijem mestu od priželjkivanog, ali primio je samo tri gola kao gost, posle Zvezde i nas imaju najuspešniju odbranu. Rival nam je čvrsta ekipa sa izuzetnom tranzicijom, ima brze igrače po bokovima, mladog napadača, dobrog trenera, koji se korektno pokazao u prethodnom periodu… Maksimalno smo spremni i moramo da idemo na pobedu.

Aleksandar Šćekić, zadnji vezni Parnog valjka, zabrinuo je sve pristalice crno-belih, kad je u 52. minutu na meču Crne Gore i Norveške od selektora Miodraga Radulovića zatražio izmenu zbog povrede.

– Spreman je, normalno je trenirao posle te utakmice. Videćemo koliku će dobiti minutažu, ali bitno da nije povređen, igraće protiv Radnika.

Originalni članak: Sportski žurnal