Rade Zagorac: Urađen je dobar posao

Sportski žurnal piše…

Sedam utakmica, samo jedna pobeda. U tom nizu su bili i teški porazi. Nije prijatno! Ne može da bude. Ali, mesta za paniku nema.

Uostalom, kako je rekao i Rade Zagorac po povratku iz Španije, gde je prethodnih sedam dana Partizan brusio formu za predstojeću sezonu, ovaj period mora da se prođe da bi stvari legle na svoje mesto.

Da crno-beli budu najbolji onda kada to bude bilo najpotrebnije. Polovina septembra, nije vreme za najbolju formu i najbolja izdanja.

– Već mesec dana je prošlo od početka priprema, mesec dana dobrog rada, upoznavanja – počeo je priču Zagorac.

– To je period koji mora da se prođe kada je reč o timu sa toliko novih igrača, kao što je kod nas.

Kad podvuče crtu, bez obzira na samo jednu pobedu – zadovoljan je.

– Za ovo vreme, urađen je dobar posao i postavljeni su jaki temelji za sezonu koja nas čeka. Imamo osnove, ono na čemu ćemo bazirati igru i, nadam se, ostvariti rezultate koje smo zacrtali.

Nije čekao potpitanje. Svestan je da se šest poraza iz sedam utakmica, nekako ne poklapa sa tim što je ispričao. On ima svoje razmišljanje.

– Naravno da ovim takmičarskim delom i prijateljskim utakmicama koje su najviše zastupljene u javnosti, nismo baš najzadovoljniji. Ali, iskreno, nije da sam previše iznenađen tim rezultatima.

Za sedam dana Partizan očekuje ABA Superkup u Laktašima. U četvrtfinalu igra protiv Mornara.

– I to je dobar pripremni turnir, igra se za trofej i važno je. Ići ćemo na pobedu, sa željom da osvojimo, kao što dolikuje Partizanu – jasan je Zagorac.