Protiv fenjeraša može i sa klincima, Vidak Cvetković dobro odmenio Miliju Mrdaka

Crno-beli odbojkaši se mučili u prvom setu protiv Mladog radnika, ali u nastavku pronašli recept za pobedu – 3:1

Krajem prošle nedelje odbojkaši Partizana imali su tri utakmice u tri dana na kvalifikacionom turniru za Ligu šampiona, a već u sredu su se borili za plasman u polufinale Kupa Srbije. Zbog tako žestokog tempa, trener Bojan Janić je odlučio danas protiv Mladog radnika da ostavi na klupi najiskusnije karike.

Nisu igrali Novica BjelicaMilija Mrdak i Luka Tadić, u sastavu nije bilo ni povređenog Stefana Jankovića – klinci koji su dobili priliku su sigurno kidali živce članovima stručnog štaba, ali pobeda u dvorani “Aleksandar Nikolić” nije izostala – 3:1 (22:25, 25:21, 26:24, 25:23).

Partizan posle ovog kola ostaje neporažen sa skorom 6-0, uz jednu odloženu utakmicu. Mladi radnik ostaje bez trijumfa i dalje, sa učinkom 0-7.

Sasvim očekivano crno-beli su večeras bili bolji, pa čak i šarenolikom postavom. Miliju Mrdaka je dobro odmenio Vidak Cvetković koji je zauzeo poziciju korektora. Postigao je 19 poena, a imao je 49 odsto prolaza (37-18).

Lazar Marinović ga je pratio sa 17 (33-15, 45 odsto), Dušan Petrović je zabeležio 14 (14-11, 79 odsto), a Petar Aleksić 11 (9-5, 56 odsto). Ignjat Dopuđ je doprineo sa osam poena, a dizač Predrag Bićanin je postigao jedan. Na poziciji libera igrao je Miloš Krsteski, imao je 16 prijema – 38 odsto pozitivnog, bez idealnog.

Posebno se Partizan istakao u bloku – skupio je 15 poena, od toga je šest bilo delo Petra Aleksića.

U sastavu Mladog radnika izdvojio se Aleksandar Gmitrović sa 25 poena (napad 52-22, 42 odsto). Jovan Perović je stao na 16, a Stefan Ilić na deset.

Naredni protivnik Partizana je Niš u gostima, dok će Mladi radnik pokušati prvu pobedu da zabeleži kod kuće protiv Karađorđa.

Originalni članak: Mozzart Sport.rs