PROMOCIJA SRBIJE I PARTIZANA: Crno-beli Brazilac ima samo reči hvale

Ovde uživam, ne mogu uporediti ni sa Španijom, ni sa Brazilom, priča Vergara za portal Olimpijskog komiteta Brazila

Brazilski vaterpolo reprezentativac i igrač Partizana Rafael Vergara ispričao je portalu brazilskog olimpijskog komiteta kako živi u Srbiji i koliko je našem narodu važan njegov sport. Možda i nije sve kako je rekao, ali takav je Vergarin doživljaj vaterpola u Beogradu i našoj zemlji:

– Ovde zaista uživam, vaterpolo kultura je ogromna, ne mogu je uporediti ni sa jednim mestom, ni sa Brazilom, ni sa Španijom. Ovde ceo narod živi za vaterpolo i prati ga – rekao je Vergara.

U opisu treninga verovatno je bio precizan, jer nije tajna da srpska vaterpolo škola zahteva veliki trud i disciplinu od igrača:

– Trening je vrlo jak, mnogo sati dnevno se radi. Tri puta nedeljno imam šest sati treninga. Trener je veoma zahtevan, ali istovremeno i vrlo dobar. Ono što shvatite ovde je da se radi na svemu: plivanju, tehnici, taktici, mnogo igre.  Za sada mogu reći da su svi veoma gostoprimljivi, u mom timu svi govore engleski, što mi olakšava život.

Rafael Vergara je igrač selekcije Brazila zajedno sa Slobodanom Sorom, koji trenutno nastup u Italiji, a nekada je branio boje Partizana.

Rafael Vergara je rođen 1999. godine, dolazi iz Sao Paola. Bio je član španske Barselonete i Sank Andree, u Brazilu je nastupao za Pinjeriosu, a pre dolaska u Partizan proveo je sezonu u SAD kao igrač Long Biča. Rafael igra na spoljim pozicijama.

https://www.instagram.com/p/CJ569XQBD3J/?igshid=1oostc12lf5cd

Tekst :Arena sport