Potvrđeno, Partizan još traži pleja! “Potrošili smo projektovani budžet, ali naći ćemo dodatni novac ako treba”

Prvi čovek Partizana potvrdio da crno-beli i dalje tragaju za pravim pojačanjem na poziciji jedan.

Uoči večerašnje utakmice između Partizana i Monaka u ”Štark areni”, predsednik crno-belih Ostoja Mijailović je dao opširan intervju za ”Republiku”, gde je govorio i o košarkaškim, ali i fudbalskim temama, vezanim za Partizan, naravno.

Ono što navijače uvek najviše zanima, to je pitanje pojačanja, na koje još uvek nije stavljena tačka, iako je sezona u punom jeku. Nedavno su crno-beli znatno pojačali konkurenciju na centarskim pozicijama dovođenjem brazilskog reprezentativca Bruna Kabokla, ali je ostalo otvoreno da li će angažovati i još jednog novog igrala na poziciji plejmejkera.

Pominjao se Jogi Ferel koji je otišao u Budućnost i za sada nema naznaka ko bi mogao da bude nova Partizanova meta. Ali, da se novi plej još uvek traži – traži se! To je Mijailović i potvrdio u pomenutom intervjuu.

”Jasno je meni da navijači žele da imamo 20 igrača na početku sezone, ali mi ne dovodimo igrače da budu samo broj. Na predlog trenera Obradovića i sportskog direktora Savića koji je stalno na tržištu, Upravni odbor na kraju odlučuje ko će doći u Partizan, zavisno od toga koliko košta neki igrač. 

Nismo ni centra želeli da dovodimo na silu. Čekali smo centra i dočekali, Kaboklo se pokazao da je onaj igrač koji nama treba. Mi smo na tržištu od početka sezone, ali ako ne nađemo što nama odgovara nećemo dovoditi samo da popunimo broj. 

I dalje tražimo igrača na poziciji jedan. Prelazni rok i dalje traje. Ako uspemo da nađemo dovoljno kvalitetnog igrača, naći ćemo rešenje i probaćemo da ga dovedemo. Povećaćemo naš budžet koji smo u ovom trenutku i potrošili za ono što je projektovano, ali naći ćemo dodatni novac ako bude potrebno. Ako ne, završićemo sezonu sa postojećom ekipom”, rekao je Mijailović.

Da li je zadovoljan učinkom ekipe od početka sezone?

”Naši ciljevi su jasni, da igramo plej-of Evrolige i da osvojimo AdmiralBet ABA ligu. U ovom trenutku mi početak liči na prošlogodišnju sezonu. Imali smo dosta pehova oko povređenih igrača. Neverovatne stvari. Od Ponjitke smo više očekivali ali je povredio rame i tek sada se vraća u formu. Panter, koji je trebalo je da bude nosilac, loše je otvorio sezonu, povredio se, i sada se vratio u ekipu. Zato ne možemo da budemo zadovoljni postignutim rezultatima u potpunosti jer smo neke utakmice na jednu loptu izgubili”, istakao je prvi čovek Partizana.

O poreskom dugu Partizana se dosta pričalo prošle sezone. Kakva je situacija sada po tom pitanju?

”Mi smo ove sezone uplatili već oko 570 miliona dinara, ponavljam 570 miliona dinara. Ostalo je još oko tri miliona evra starog duga, glavnicu koju moramo da platimo. Radimo na kreditu sa poslovnom bankom i mislim da ćemo u 2024. zatvoriti celokupan dug i stopostotno stabilizovati klub da posluje u skladu sa zakonom i bez recidiva iz prošlosti”, istakao je Mijailović.

Originalni članak: Sportske net

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta “VOLIMPARTIZAN.RS”, to možete učiniti uplatom na naš Pay Pal  koji se nalaze pored tekstova ili tekući račun AIK BANKA 105-0000405701647-66