POSLEDNJI ISPRAĆAJ VELIKANA: Na groblju Dovarje u Užicu sahranjen Radomir Antić, na sahrani brojne sportske i fudbalske legende

Sahranjen Radomir Antić.

Na groblju Dovarje u Užicu danas je sahranjen slavni srpski trener Radomir Antić, a poslednjem ispraćaju čuvenog Antare, uz brojne Užičane, prijatelje, rodbiinu, prisustvovale su broje fudbaleske i sportske legende Srbije, pored ostalih Dejan Stanković, Nemanja Vidić, Vladimir Petrović Pižon, Boško Đurovski,Nenad Milijaš, Miroslav Radošević, Zoran Njeguš, Goran Pandurović, Nikola Lončar, Vlade Divac, Milan Lane Jovanović, Gordan Petrić, Bata Mirković, Milun i Mikica Vesnić…1 / 13 FOTO: Z. ŠAPONJIĆ

Od sportske legende biranim rečima oprostili su se Antićevi školski drugovi, Dragan Subotić, nekadašnji predsednik FK “Sloboda” i direktor Valjaonice bakra u Sevojnu, Antićeva unuka Ivana.

– Bili smo opčinjeni njegovim talentom, kako je igrao, kako je kasnije, kao trener, vodio treninge. On je čovek koji je vratio veru naroda u srpski fudbal u kult reprezentacije one za koju se gine, umesto da se čuvaju noge i kalkulišu novi ugovori,, smenili su ga moćnici da ih ne ugrozi, bio je previše voljen i popularan. Kako i da ne bude, jedini trener u istoriji sve tri fudbalske veličine Španije – Reala, Barselone, Atletika Madrid – reči su Dragana Subotića.

– Mnogo je priča ostalo neispričano, ostala je večna ljubav. Za neke on je bio gospodin Antić, za neke Antara, za druge Radomir, za nas, njegove unuke samo deda, deda koji je prerano otišao da nismo stigli da ti vratimo svu ljubav kojim su nas darivao – rekla je Antićeva unuka Ivana.

Na put do večne kuće Radomira Antića ispratili su danas supruga Vera, sin Dušan, ćerka Ana, unuci i unuke, brojni prijatelji iz grada.

Sahrana Radomira Antića
FOTO: Z. ŠAPONJIĆ

Antić već odavno ima mural na Gradskoj kafani u Užicu u kojoj je često sedeo sa prijateljima, sinoć, na komemoraciji predloženo je da gradski stadion u Užicu ponese ime velikog trenera, a danas na sahrani, predloženo je da ime Radomira Antića ponesu i neke od glavnih ulica u Užicu, Čajetini, na Zlatiboru.

Originalni članak: Kurir sport

Sahrana Radomira Antića
FOTO: Z. ŠAPONJIĆ

1 / 6 FOTO: Z. ŠAPONJIĆ