Posle perfektnog decembra, dolazi zahtevan januar!

Život crno – belih nije lak. Iz iskušenja u iskušenje, iz utakmice u utakmicu, iz izazova u izazov, iz meseca u mesec.

Iza nas je decembar iz snova. Aleksandar Džikić i njegova četa siromaha ( igrački budžet skromnih 700 K) su nanizali osam uzastopnih trijumfa u decembru. Rezultat za svako poštovanje. U Aba ligi su padali redom : Krka, Igokea, Mornar, MZT i Cibona. Nadovezale su se i tri pobede u FIBA takmičenju: Bešiktaš, Ludvigsburg i Zjelona Gora.

Osam od osam! Treba napomenuti da u ovom periodu ekipa ni jedan meč nije odigrala u kompletnom sastavu. Majstorović uopšte nije igrao u decembru, uz njega i neki drugi igrači povremeno. Povrede i virusi.

Kakav je raspored pred crno – belima u januaru?

Za početak nas očekuju dve utakmice u Pioniru. U sredu 4. januara Partizan dočekuje Solnok od 20 časova, a na Božić od 21h dolazi Gagi Nikolić sa ekipom Karpoša u okviru 17. kola ABA lige. Dve utakmice u kojima se očekuju pobede Partizana, a takvi mečevi po pravilu nisu laki za igranje. Zatim slede dva gostovanja – belgijski Šarloa i ljubljanska Olimpija. Olimpija podiže formu i pred Partizanom će biti težak izazov, da savlada Zmajčeke na njihovom terenu. Onda, ponovo dva puta Pionir. U sredu 18. januara dolazi AEK u sklopu 13. kola FIBA takmičenja, a nekoliko dana kasnije i FMP u okviru 19. kola ABA lige. Kraj januara, donosi crno – belima još dva gostovanja – Dinamo Sasariju u poslednjem kolu FIBA takmičenja i Budućnosti iz Podgorice u ABA ligi 28. januara.

Raspored izazovan, svakako. Nezahvalno je bilo šta prognozirati, ali očekujemo da crno-beli savladaju u Pioniru i Karpoš i FMP, Solnok pa možda i AEK. Na gostovanjima će biti teže – Ljubljana i Podgorica su teška gostovanja, Sasari ništa lakše. Možda je najbolja prilika za bodove na strani utakmica u Belgiji.

Kako god, Partizanov brod sigurno plovi kroz oba takmičenja za sada. Prolazna vremena su jako dobra, što ne mora ništa da znači. Rezultati u košarci se svode u aprilu i junu, kada se nadamo da će naš “crno – beli zmaj udarati repom najače”.

Ako treba prognozirati rezultat u januaru, prognoziramo da će Partizan ostvariti između pet i sedam pobeda u  osam utakmica, što bi bio sasvim lep rezultat.

Posle januara, sledi februar. Za KK Partizan će februar biti “mesec istine”. Biće mnogo teških izazova – eliminacione utakmice u FIBA takmičenju, Kup Srbije, prvenstveni dueli protiv Zvezde i Cedevite…