Posle Evrolige Grobari i ABA ligi oduzeli dah (FOTO)

Partizan je u 23. kolu ABA lige u “Štark areni” pobedio Cedevita Olimpiju 76:73 nošen podrškom crno-bele porodice od 15.685 duša

Partizan – to je emocija!

Stih „ljubav prema klubu ne može da prestane“, koji se ponavlja pred svaki meč u nezvaničnoj himni navijača čijim venama teče crno-bela krv, to najbolje oslikava.

Prepoznali su to u Evroligi, na obostranu radost i zadovoljstvo, a to dobro znaju i u ABA ligi.

Znaju, ali nije teško ni da se oduševe kada vide više od 15.000 duša kako u saglasju „grune“ to čuveno „kucaće srce moje za crno-bele boje“.

– Atmosfera koja oduzima dah! – stoji u potpisu videa objavljenog od strane ABA lige.

Odnosi se na meč šestostrukog osvajača takmičenja sa Cedevita Olimpijom (76:73) u kome je 15.685 navijača još jednom na „svojim krilima“ ponelo crno-belu družinu do pobede u dramatičnom finišu.

U Evroligi osam najgledanijih mečeva je Partizanovih (rekord 5. marta 2009. protiv Panatinaikosa (63:56) – 22.567 navijača), u ABA ligi Partizan iz nedelje u nedelju pomiče granice (rekord 13. mart 2023. protiv Crvene zvezde (92:81) – 17.124 navijača).

Mart, plodonosan mesec za crno-belu ljubav, to je ljubav koja traje već decenijama i koja oduševljava košarkašku planetu.

Dođite u „Štark arenu“ i osetite, nemoguće je to opisati rečima, to je nešto što se prenosi sa kolena na koleno. Svaki tata sa sinom ili ćerkom na ramenima i šalom u rukama ili mama sa bebom u stomaku… slike su koje govore više od reči.

 „Štark arena”, iliti crno-beli vulkan ljubavi i najtananijih emocija, novo je turističko odredište za mnoge iz sveta. Pitate se zašto? Dođite vidite i – osetite!

Originalni članak: Sportski žurnal