Poslat spisak igrača za meč protiv Dunajske Strede, najjači tim spreman za Slovake

Prvo igranja nema samo desni bek Marko Živković zbog suspenzije iz 2014. godine

Pošto su u prvom kolu Superlige “počistili” Proleter (4:0), u Partizanu su se već okrenuli drugom prioritetu za ovo leto – Ligi konferencija, odnosno plasmanu u grupnu fazu pomenutog takmičenja, u kome im je prva prepreka Dunajska Streda (stadion u Humskoj, 22. juli od 21.00).

Tim povodom iz Humske su u UEFA poslali spisak licenciranih igrača za pomenuti duel na kome nema iznenađanja, jer trener Aleksandar Stanojević računa na kompletan igrači kadar.

Na spisku za drugo kolo kvalifikacija se nalazi ukupno 29 igrača, koji su podelejni na A i B listu, na kojoj su, pak, mladi fudbaleri crno-belih.Rikardo Gomeš

Foto: FK Partizan

Stanojević je na A listu uvrstio sledeće igrače:

Golmani: Vladimir Stojković, Aleksandar Popović, Nemanja Stevanović.

Odbrana: Aleksandar Miljković, Marko Živković, Siniša Saničanin, Igor Vujačić, Bojan Ostojić, Slobodan Urošević, Rajko Brežančić, Ivan Obradović.

Sredina: Aleksandar Šćekić, Saša Zdjelar, Milan Smiljanić, Bibras Natho, Sejduba Suma, Lazar Marković, Danilo Pantić, Miloš Jojić, Aleksandar Lutovac, Nikola Terzić.

Napad: Filip Holender, Rikardo Gomeš i Nikola Štulić.

Dok se na B listi nalaze: Mateja Đorđević, Nemanja Jović, Lazar Pavlović, Samed Baždar i Marko Milovanović.

Valja napomenuti da, iako je pijavljen u UEFA, desni bek Marko Živković nema pravo igranja na mečevima sa Dunajskom Stredom, zbog kazne, koju vuče još iz 2014. godine, kada je u dresu Vojvodine zaradio crveni karton zbog udaranja igrača Trenčina, u sklopu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Originalni članak: Telegraf sport