Poseta prijatelja iz Severne Makedonije (FOTO)

Prostorije Fudbalskog kluba Partizan u pretprazničnoj novogodišnjoj i slavljeničkoj atmosferi nakon trijumfa u 171. večitom derbiju posetili su veliki Partizanovci iz Severne Makedonije, predvođeni Todorčetom Kočiškim Kuljom, predsednikom Fudbalskog kluba Crno Buki  iz istoimenog mesta iz okoline Bitolja.

Tom prilikom dogovoreno je učešće mlađih kategorija našeg kluba na tradicionalnom Memorijalnom turniru “Trofej Trajan Kulja” koji nosi ime po Todorčetovom ocu.

Inače, Trajan je 1976. godine zajedno sa svojim komšijama navijačima crno-belih na stadion u Humskoj ulici doneo najveću zastavu ikada, koja je bila dugačka čak 173 metra.

Nakon evociranja uspomena, kao i komentarisanja velike pobede od pre nekoliko dana, prijatelji iz Severne Makedonije su posetili Trofejnu salu našeg kluba, a član UO, Dragan Trailović, član komisije za klubove prijatelja i navijača FK Partizan,  Maja Krstajić i legenda FK Partizan Minan Stojanovski, koji su im bili domaćini, darivali su im prigodne poklone.

Pored postignutog dogovora oko učešća mlađih selekcija Partizana na pomenutom turniru, precizirano je formiranje kluba prijatelja i navijača FK Partizan u Bitolju, gde bi na Crno-beloj večeri prvotimci FK Partizana uručili članske karte kluba svim navijačima iz ovog dela Severne Makedonije.

Bilo je reči o saradnji omladinskih škola dva kluba, koja obuhvata edukaciju trenera po programu rada Omladinske škole FK Partizan, koja je zvanično već dugi niz decenija u samom vrhu najboljih škola fudbala u Evropi.

Takođe, bilo je reči i o dolasku mališana iz ovog dela Severne Makedonije na Dečiju tribinu koja će biti organizovana i na  narednim mečevima FK Partizan i utakmicama UEFA lige mladih koja će se odigrati u februaru naredne godine protiv portugalske Brage.

Zvanični sajt FK PARTIZAN