IGOR DULJAJ: ŽELIM DA POPRIČAM SA OBRADOVIĆEM, A BILO ME JE SRAMOTA DA MU SE OBRATIM

Utisci trenera Partizana posle završetka prvog dela sezone

Tamo gde ga niko nije video Igor Duljaj ga je dovezao. I parkirao u garažu, svestan da prvi naredni put kad bude seo za komande Parnog valjka izlazi na krivinu. Doduše, opet kao lider trke.

To što je prvi na kraju kalendarske godine predstavlja samo trenutno zadovoljstvo. Voleo bi trener Partizana da se pretoči u trajno, bude li osojena titula, jer ova jesenja, realno gledano, nema nikakvu specijalnu težinu.

Ne znam šta znači jesenja titula. Ne znam ko je to izmislio. Ništa ne daje. Samo da budete mirni dok ne dođe prva utakmica. Svetstan sam da prvi put kad dođete do neuspeha sve pada u vodu. Bitno je da budemo jedinstveni, da znamo šta hoćemo, ne da obećavamo nešto što ne možemo da ispunimo. Evropa je mnogo iznad nas“, precizirao je Duljaj tokom gostovanja na TV Prva.

A sve posle pobede u 171. večitom derbiju na kome je pomalo i burno reagovao, samo što ni tad nije prešao granicu dobrog ukusa i svi redom sportski radnici hvale njegovo ponašanje otkako je seo na klupu crno-belih.

„To su emocije. Čovek ne može da ih sakrije. To je legitimno, svi smo mi ljudi. Ja tek posle utakmice vidim na koji način se radujem. Ali ne želim da ponižavam nikoga. Ja samo pokazujem ljubav prema Partizanu, igračima, navijačima koji su tu da nas podrže. Rekao sam šta tražim, disciplina je baza svega u životu, ne samo u sportu. Da budemo otvoreni jedni prema drugima. Tražio sam da me ne zovu nikakvim misterom, mogu Duki, šefe, kako god. Važno je samo da smo otvoreni jedni prema drugima. Napravili smo zajedništvo, svlačionicu, što je izuzetno važno. Postoji ekipa igrača koji drže svlačionicu na okupu i odradili su veliki deo posla za mene“.

Na tom putu se oslonio najviše na najiskusnije fudbalere, poput Bibarsa Natha i Nemanje Nikolića, koji szu zagrljeni i slavili trijumf nad Crvenom zvezdom.

„Važno je napomenuti kako rade, kako pristupaju svakom treningu. Ovih nekoiko meseci nismo imali nijedan problem na treningu. Uvek može biti nešto da neko ode manje ili više srećan sa treninga, to svako ima pravo, ali je uvek važno da budete otvoreni i nikad da ne lažete igrače. Ako im nešto obećate to morate da ispunite. Ako ne možeš da živiš i radiš pod pritiskom onda ne treba da se baviš ovim poslom. Napravio sam zid oko sebe što se tiče komentara, mišljenja drugih ljudi. Uvek sam slušao ljude koje cenim poput Petrića, Mirkovića, Tumbakovića. Mnogo su mi pomogli. Nikad nisam bežao na prvu prepreku, znao sam da život nije lak i da moramo da pobegnemo iz zone komfora. Partizan može mnogo da vam oduzme, ali i da vam pruži“.

Fudbaleri su trenutno prvi, košarkaši guraju dobro u Evroligi, iako se njihovi rukovodioci i dalje gledaju ispod oka, ali je Duljaj za smirivanje strasti i zato je pre nekoliko sedmica odveo ekipu u Arenu.

„Navijače Partizana ne možete nikad da prevarite. Oni će uvek prepoznati kad neko radi. Prepoznali su da igrači „ginu“ na terenu i na pošten način. Tražio sam da idemo zajedno da podržimo košarkaše. Mi smo familija, jedna kuća. Partizan niko nema pravo da deli kao porodicu. Ne zanima me da li neko misli da li bi trebalo ili ne da budem tamo. Niko ne može da mi kaže da li sam od ovoga ili onoga, ja sam svoj. Mogu da sednem gde god hoću i ne pitam nikoga“.

A voleo bi da razmeni mišljenja sa Željkom Obradovićem.

„Imam veliku želju da sednem i popričam sa njim. Sedeo sam blizu i bilo me sramota da mu se obratim tokom utakmice. Gledao sam kako komunicira sa igračima, kako vodi utakmicu. Kad je neko devet puta bio prvak Evrope govori ko je Željko Obradović“, dodao je Duljaj za TV Prva.

Originalni članak: Mozzart sport