Poraz košarkašica u Novom Sadu

Rezultatski interesantna utakmica odigrana je u Novom Sadu gde je Vojvodina 021 savladala Partizan 1953 rezultatom 59:54 (19:13, 13:15, 10:12, 17:14) i zadržala maksimalan učinak.

Crno-bele su doživele prvi poraz, a imaju i utakmicu manje koju će odigrati u utorak protiv Vršca.

Domaćin je bolje otvorio utakmicu i poveo sa 14:2 u 4. minutu. Vođstvo do deset poena prednosti crveno-bele su držale do početka poslednje četvrtine.

Mladi tim Partizana predvođen iskusnim trenerom Slađanom Ivićem uspeo je početkom četvrtog perioda da napravi preokret. Crno-bele su taktički odigrale dosta zrelo finiš treće i početak četvrte četvrtine, pa su u 35. minutu povele sa 52:48.

Ipak, zašto je jedan od glavnih pretendenata na visok plasman novosadski tim je pokazao u trenucima kada je bilo najteže. Tim Aleksandra Jovanovića je u kritičnim trenucima koristio svoje najjače oružje u ovom meču, centarski tandem Janković – Lumis napravio ključnu seriju 10:1 koja ga je odvela do pobede.

Žaklina Janković i Sara Lumis su upisale dabl-dabl u ovoj utakmici. Janković je postigla 21 poen, uz 13 skokova, dok je Lumis imala 18 poena i 13 skokova, uz 5 asistencija i četiri osvojene lopte.

Nikolija Jovanović je postigla osam poena, uz pet skokova u ekipi Vojvodine.

U ekipi Partizana po 13 poena su postigle Gorana Marjanović i Jovana boričić koja je imala i 13 skokova. Sofija Olić je utakmicu završila sa 11 poena (6 skokova, 5 osvojenih lopti).

Tim Slađana Ivića u narednih sedam dana igra čak tri utakmice. Crno-bele u utorak dočekuju Vršac u zaostaloj utakmici 2. kola, zatim putuju u BiH gde igraju protiv Banovića u WABA ligi, a zatim u 4. kolu prvenstva Srbije dočekuju Student.

Originalni članak: Košarka24.rs