POMIRENJE U HUMSKOJ: DULJAJ I NAĐ ZAJEDNO NA TRENINGU

Sa njima i Vazura i Kralj

Eksplodiralo je u najgore vreme, uoči dva sudara sa najljućim rivalom: potencijalno odlučujućim u šampionskoj trci, zatim i onim u polufinalu Kupa. Međutim, posle dramatičnog dana u Humskoj je palo pomirenje, pa su se na jutrošnjem Partizanovom treningu pojavili i šef struke Igor Duljaj i njegov pomoćnik Albert Nađ, koji će zbog suspenzije glavnog trenera voditi crno-bele u 173. večitom derbiju sa Crvenom zvezdom.

Istina, dan posle žestoke svađe nekadašnjih saigrača morali su da budu prisutni i „medijatori“. U likovima generalnog menadžera Miloša Vazure – koji je i najavio da će Nađ ipak biti na klupi u subotu – te sportskog direktora Ivice Kralja.

Njihov zadatak će biti da Duljaja i Nađa ubede da što pre zakopaju ratne sekire, iako je sada sasvim jasno da trenerski duo crno-belih nije u idiličnim privatnim odnosima. Nađ je već neko vreme skrajnut u stranu i suštinski nema veliku ulogu u pripremi ekipe, a zbog toga što se osetio marginalizovanim isprva je odbio da bude „posrednik“ na derbiju i preko telefonske veze prenosi ekipi Duljajeve instrukcije.

Kako će to funkcionisati u danima pred dva megdana sa Zvezdom teško je predvideti, ali svakako da ovako nešto nije bilo potrebno crno-belima u nedelji u kojoj će se odlučivati o kompletnoj sezoni. I veliko je pitanje da li će u budućnosti njih dvojica moći da funkcionišu kao najbliži saradnici.

Vazura jeste lokalizovao požar, ali vatra će i dalje tinjati. Dobri rezultati u dva naredna meča mogli bi da je u potpunosti ugase. Eventualni porazi u dve utakmice na stadionu „Rajko Mitić“ mogli bi sa druge strane da dovedu do potpunog raskola. I za klub mnogo bitnije, da kompletnu ekipu uvedu u stanje opšte panike.

Zbog toga i Vazura i Kralj na treningu.

Nije mi jasno zbog čega baš sad ovo da se pojavi, desi, ali naravno da će Nađ voditi derbi. Tako je planirano od početka i ta informacija je u ovom trenutku najvažnija“, rekao je Kralj.

Tri dana je do derbija… Crno-beli moraju da se saberu i koncentrišu na ono najvažnije.

Originalni članak: Mozzart sport