Pobeda u laganom ritmu

DŽEJLIN SMIT POSTAO OMILJENI LIK U ARENI! PARTIZAN MOZZART BET SIGURAN NA STARTU PLEJ-OFA

Praćen ovacijama sa tribina, Džejlin Smit je sa 12 poena pomogao crno-belima da dođu do pobede nad Igokeom u četvrtfinalu ABA lige

Partizan Mozzart Bet je odradio ono što je zamislio na startu plej-ofa ABA lige. Upisana je siguran pobeda, bez drame, natezanja i neizvesne završnice. Izabranici Željka Obradovića su ozbiljno shvatili Igokeu, a kada crno-beli tim igra ozbiljno, onda u regionalnom takmičenju retko kada ima problema. Gosti iz Laktaša su nadigrani rezultatom 94:85.

Ne znači to da je utakmica bila perfektna, jer definitivno nije. Mario Nakić je u prvom poluvremenu zadao ozbiljne probleme Partizanu. U jednom momentu je imao više od pola postignutih poena Igokee. Pokušao je Obradović da čak tri različita čuvara, ali sin čuvenog Ive Nakića je rutinski ispogađao sve i sa 13 poena je u nekoliko navrata čak donosio prednost Igokee. Ipak, individualni kvalitet crno-belih je bio preveliki.

Džejms Naneli, Kevin Panter i Džejlin Smit su ušli u seriju. Svaki na svoj način, ali je publiku najviše obradovao Smit koji je baš kao protiv Valensije nastavio da pogađa sa distance. Sa tri trojke u drugoj deonici je najviše kumovao dvocifrenoj prednosti crno-belih. Imao je poteze vredne pohvale i Bruno Kaboklo, pre svega u odbrani gde je u potpunosti zaključao reket pa je zato i stvorena solidna prednost koja bi bila i veća da Igokea nije pogodila neke teške šuteve sa distance uprkos dobroj odbrani domaćina.

Ipak, pobeda se nije dovodila u pitanje. Partizan je odigrao dovoljno dobro u drugom poluvremenu da lako privede meč kraju i dođe do meč lopte koju ima već u nedelju u Laktašima. Doduše uspeli su crno-beli ozbiljno da iznerviraju Željka Obradovića jer su dopustili gostima da otvore drugo poluvreme serijom 7-0. Posle tajm-auta i ulaska Alena Smailagića, rešeno je pitanje pobednika. Smit je nastavio da pogađa, pridružio mu se Kevin Panter i sa plus dva, prednost je eksplodirala do plus 15 čime je otpor Igokee slomljen u finišu treće deonice.

Pomalo neočekivano na prethodnih nekoliko utakmica, Džejlin Smit je u potpunosti preuzeo vodeću palicu kada je šut u pitanju. Toliko da mu publika sada već na svakoj utakmici skandira. Ovoga puta je pogodio četiri trojke za 12 poena.Najefikasniji u pobedi bio je Kevin Panter sa 18 poena. Odlične partije pružili su Zek Ledej sa 16 poena, Džejms Naneli sa 11 i Alen Smailagić sa 10 poena

Na drugoj strani odličan je bio već pomenuti Mario Nakić sa 17 postignutih poena.

Nije Partizan sebi dozvolio prošlosezonsku sudbinu kada je četvrtfinale ABA lige počeo šokantnim porazom u Beogradu pa je morao da se vadi na gostovanju. Sada u nedelju može prevaziđe prvog protivnika i onda na miru sačeka polufinale gde će igrati protiv Budućnosti ili Zadra. Podgoričani trenutno vode 1:0 u seriji.

Originalni tekst Mozzart Sport