POLUVREME – Partizanova dominacija u Zadru

Partizan rutinski obavlja posao.

AdmiralBet ABA liga/KK Zadar/Zvonko Kucelin

U Zadru se igra derbi 26. kola AdmiralBet ABA lige, a posle prvog poluvremena Partizan vodi protiv Zadrana sa 49:30.

Partizan je odlično započeo utakmicu, poveo je sa 7:0 poenima Ledeja, Pantera i Avramovića i tu razliku je uglavnom održavao do kraja prvog kvartala.

Kapiten Panter je bez promašaja završio ovu četvrtinu, postigao je još dva važna pogotka u trenucima kada su domaći nakratko smanjili razliku, a ono gde je Partizan imao manjih problema u ovom delu igre bio je ofanzivni skok Zadrana.

Ipak, crno-beli su u prvom kvartalu uspeli da neutrališu najboljeg igrača Zadra Luku Božića koji je vezao tri promašaja iz igre, pa je prva četvrtina završena vođstvom Partizana od devet poena razlike – 24:15.

Posle samo minut i po igre u drugom kvartalu, Partizan je preko Egzuma uvećao prednost na ”plus 15”, bilo je 30:15 za goste u tim trenucima, pa je trener Zadra morao da reaguje tajm-autom.

Arijan Lakić je svojim poenima prekinuo tu seriju crno-belih, ali Partizan je uspešno održavao dvocifrenu razliku i trojkom Nanelija na pet minita pre kraja druge četvrtine prvi put stigao i do 16 poena razlike – 36:20. To je bio uvod u seriju trojki crno-belih. Nešto kasnije trojku pogađa i Papapetru, pa opet Naneli, a onda i Smailagić za 45:26.

Matijas Lesor je u finišu druge četvrtine izbio na čelo liste strelaca u Partizanu sa ukupno 11 poena, Egzum je upisao osam, a Panter i Naneli ih prate sa po šest poena. Kod domaćih najefikasniji Dejvis sa osam i Lakić i Ramljak sa po šest poena. Luka Božić posle prvog poluvremena tri skoka, tri asistencije i šest skokova.

Originalni tekst Sportske net