POLA VEKA GROBARSTVA: Navijači Partizana na spektakularan način proslavili 50. godina postojanja (VIDEO)

Najvatreniji navijači Partizana, popularni grobari proslavili su 50. godina organizovanog navijanja za klubove crno-bele porodice.

Nizom spektakularnih akcija i bakljada Grobari su obeležili vredan jubilej.

Od dana osnivanja sportskog društva Partizan ima navijače, a od sedamdesetih godina 20. veka i organizovanu podršku sa tribina, prvo Stadiona JNA, a kasnije i dvorana u kojima su klubovi crno-bele porodice igrali. I u Beogradu i na gostovanjima.

Ime Grobari vodi poreklo od pokušaja simpatizera nekih drugih klubova da crnu boju na zastavi Partizana i ime ulice u kojoj je sedište kluba, “spakuju” u pogrdan naziv.

Kao što obično biva, nadimak je prihvaćen, uz ponos što izaziva strahopoštovanje rivala i njihovih navijača, a južna tribina stadiona u Humskoj ulici postala je uporište najvatrenijih.

50 godina grobarstva, Partizan, Grobari
FOTO: PRINTSCREEN

Navijači Partizana, organizovani u tri velike grupe, Grobari 1970, Južni Front i Grobari Beograd, danas su ujedinjeni u navijačku grupu Grobari Jug.

Unutar ovih velikih sekcija, postoji podela u manje podgrupe koje su formirane skladno internim relacijama ljudi za koje je zajednički imenitelj ljubav prema crno-beloj boji. Pored beogradskih grupa, navijači Partizana organizovani su u svim gradovima Srbije, a sekcije navijača postoje u celoj Evropi.

50 godina grobarstva, Partizan, Grobari
FOTO: PRINTSCREEN

Osnova navijanja Grobara bazirana je na principu “grlo i dlan” , ali pored pesme klubu kao prepoznatljivom stilu navijača Partizana, Grobari rade i sve druge akcije koje karakterišu organizovanu navijačku grupu.

https://www.instagram.com/p/CJRgHi5h6t9/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

https://www.instagram.com/p/CJRhWlMhTSB/?utm_source=ig_web_button_share_sheet

Kurir sport

Jedan komentar

Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *