Pola godine za pamćenje krunisano pozivom u najjaču reprezentaciju Srbije

Strogo statistički gledano, Nemanja Jović će ovog leta početi treću sezonu u prvom timu Partizana, ali je praktično, osim onih dvadesetak minuta protiv Mladosti u poslednjem susretu jesenjeg dela tek završenog prvenstva, pravi status prvotimca dobio tek ovog proleća.
Ostaće zbog toga, momku rođenom u Zvorniku pre 19 godina, ova 2021. godina u kojoj je odigrao 21 zvaničan meč za Partizan večno urezana sećanju. Do pre neki dan to je bilo zbog pet postignutih golova i dve asistencije u dresu voljenog kluba, a od utorka i po nečemu još većem i značajnijem – dobio je poziv u nacionalnu selekciju.
I to ne mladu, za koju je već debitovao, nego za onu najjaču seniorsku sa kojom je juče otputovao u Japan gde orlove očekuju dve kontrolne utakmice protiv domaće selekcije i reprezentacije Jamajke. i to kao jedini prvotimac iz ovog sastavak Partizana.
– Ne znam ni sam šta da kažem. Sve se u ovoj 2021. godini dogodilo tako brzo. Postao sam prvotimac Partizana, postizao golove u crno-belom dresu, a onda je došao poziv u reprezentaciju. Koliko me je sve to zateklo najbolje pokazuje podatak da sam već imao uplaćeno letovanje, ali će taj odmor morati da sačeka neki drugi termin. Međutim, nije mi žao, ostvario mi se san da budem deo najbolje selekcije svoje zemlje i zaista sam presrećan – kaže Jović i otkriva kako je izgledao prvi razgovor sa selektorom Draganom Stojkovićem:
– Neverovatan je osećaj trenirati sa najboljim igračima koje ima ova zemlja i sarađivati sa takvim stručnjakom kakav je selektor Stojković. Kad sam došao čestitao mi je na dobroj sezoni i poželeo da nastavim da radim tako dobro i da dalje napredujem, a ja sam uveren da ću se sa ove turneje sa reprezentacijom vratiti bolji nego što sam bio, jer ovo je neverovatno iskustvo za mene. Svi su me odlično prihvatili, a ukoliko bih baš morao da izaberem, najbolji odnos imam sa Mihajlom Ristićem.
Kada sa nepunih 19 godina, i to posle samo pola godine ozbiljnog superligaškog fudbala dobijete poziv u reprezentaciju onda znači da ste u tih nekoliko meseci pokazali mnogo, ali je Jović svestan da mu pravo dokazivanje tek prestoji.
– Ovo je samo početak i na meni je da nastavim sa radom kako bih unapredio svoju igru. Želim, pre svega, da se zahvalim treneru Aleksandru Stanojeviću koji je verovao u mene, pružao mi priliku da igram, a ja sam se trudio da je iskoristim. Jedino mi je krivo što nismo uspeli da osvojimo kup, jer zaista mislim da imamo kvalitet za tako nešto – kaže Jović.

Zvanični sajt FK Partizan