Počinje finale ABA lige: Crno-beli sutra u hali “Aleksandar Nikolić” – Obradović: Celu godinu igramo da bi došli do ovog cilja

U ponedeljak, 13. maja, Partizan Mozzart Bet igra prvu utakmicu finalne serije plej-ofa AdmiralBet ABA lige. Branioci šampionske titule će sutra od 20.30 izaći na parket dvorane “Aleksandar Nikolić”, gde će im rival biti ekipa Crvene zvezde. 

Crno-beli će ove sezone prvi put igrati u nekadašnjem “Pioniru”, jer je u dosadašnjem toku sezone, rival dva meča protiv Partizana, kao domaćin igrao u Beogradskoj areni. 

KK PARTIZAN MOZZART BET OČEKUJE JASNE BEZBEDNOSNE PROTOKOLE I STRIKTNO PRIDRŽAVANJE ISTIH

Uoči meča, za ponedeljak, 13.05. je zakazan još jedan bezbednosni sastanak za 11 časova u sedištu MUP-a. Od tog sastanka, KK Partizan Mozzart Bet očekuje sve precizne informacije u vezi bezbednosnih protokola pre utakmice, za vreme utakmice i posle utakmice, kao i garancije sigurnosti za sve aktere meča i članove delegacije Kluba. Naravno, očekuje se i striktna primena navedenih protokola tokom čitave finalne serije, bez obzira na to koji Klub je domaćin utakmice. KK Partizan Mozzart Bet je odlučan u stavu da će svako fizičko ugrožavanje ekipe dovesti do napuštanja parketa dok se ne stvore uslovi za nastavak utakmice.

Nakon današnjeg treninga, trener Partizana Mozzart Bet Željko Obradović je izjavio: 

“Celu godinu igramo da bi došli do ovog cilja, do velikog finala. Nadam se da ćemo biti spremni i da ćemo probati da damo sve od sebe. To je uvek najvažnije.”, istakao je Obradović. 

Kratku poruku uoči prve utakmice imao je i kapiten crno-belih, Kevin Panter:

“Naša očekivanja su da pobedimo i da postignemo što više poena. Znamo da nas očekuju pune tribine i veoma napeta atmosfera.“, naglasio je kapiten.

EKSPERTIZA KOJA NE ODGOVARA ČINJENICAMA

KK Partizan Mozzart Bet ovim putem ističe nezadovoljstvo zbog objavljene ekspertize na sajtu ABA lige. Neprepoznavanje šta je levo, a šta desno i očigledno slabo poznavanje pravila košarke, ne idu u prilog kreiranju normalne atmosfere tokom plej-ofa regionalnog šampionata. Takođe, neverovatno je da predmet ekspertize, primera radi, nije bio dosuđen faul protiv KK Partizan (igrač br. 35 Pi-Džej Doužer) pri šutu protivnika za tri poena, a u situaciji gde se igrač Partizana nije nalazio ni blizu protivnika.

Zvanični sajt KK PARTIZAN MOZZART BET