Počinje 14. memorijalni turnir “Dragiša Šarić” (VIDEO)

Čak 55 ekipa veterana iz cele Evrope će uzeti učešće na turniru koji se igra u čast nekadašnjeg košarkaša i trenera Partizana. 

U četvrtak, 25. novembra je u prostorijama Košarkaškog saveza Srbije održana konferencija za medije povodom predstojećeg, 14. memorijalnog turnira “Dragiša Šarić”. 

Čak 55 timova veterana iz čitave Evrope će tokom predstojećeg vikenda igrati u čast nekadašnjeg košarkaša i trener Partizana. Uakmice se igraju u četiri dvorane 26. i 27. novembra, a finalni deo turnira počinje 27.11. od 17 časova u hali Vizura Sport u Zemunu. 

Konferencija je počela minutom ćutanja u čast svih velikana koji su preminuli između dva tradicionalna turnira. Snimak kompletne komferencije možete pogledati na BC Partizan TV. 

Dragiša Šarić je iznenada preminuo u julu 2008. godine na odmoru u Puli. U to vreme, on je bio pomoćni trener KK Partizan. Među navijačima Partizana, kao najupečatljiviji detalj “Šarine” karijere, ostaće upamćena 1992. godina kada je Dragiša bio najstariji igrač legendarne generacije crno-belih koja je postala šampion Evrope. 

Tokom igračke karijere, Šarić je nastupao za Radnik, Ušće, Vojvodinu, Partizan, Profikolor, Honved i Beobanku, dok je poslednju sezonu kao igrač proveo 1999. godine na Islandu. 

Kao trener, Dragiša Šarić je radio u beogradskim Lavovima, Vojvodini, Vizuri, Mega Ishrani i Partizanu. 

Zvanični sajt KK PARTIZAN NIS

(Foto: KK Partizan NIS)