Pobeda i aplauzi rukometašima za kraj evropskog puta

EHF kup: Pirova pobeda crno-belih u revanšu šesnaestine finala protiv Gorenja – 29:27 (14:16)

Znalo se posle žreba da su rukometaši Partizana dobili najtežeg rivala u šesnaestini finala EHF kupa. Mladi tim crno-belih odlično gura u domaćem šampionatu, ali je jos zelen za Evropu.

Partizan je u revanšu na Banjici pobedio trenutno trećeplasirani tim slovenačkog prvenstva, Gorenja, sa 29:27 (14:16). Tim iz Velenja ide u narednu rundu pošto je u prvom meču u Sloveniji bio ubedljiv – 28:20. I pored ispadanja, oko 800 navijača je aplauzima ispratilo s terena izabranike Darija Krželja.

Mali fond igrača, slabiji dan golmana Andreja Trnavca, ali i mnogo kvalitetniji rival, uticali su na bledu partiju domaćina u prvih 30 minuta. U nastavku su rukoemtaši Partizana popravili utisak i uspeli da ostvare Pirovu pobedu.

Već na startu meča, gosti si poveli sa 7:4 i dali do znanja da Partizan nema šta da traži u revanšu. Pokušavali su crno-beli bekovi, Stefan PetrićNikola Zečević i Uroš Kojadinović da pokrenu tim. Stizali su crno-beli nekoliko pita do izjednačenja. U napadu se u finišu prvog poluvremena razigrao pivotmen Ivan Mićić, dok su izostali pogoci sa krilnih pozicija.

S druge strane, Gorenje je igralo raznovrsno, rukometaši iz Velenja su pogađali sa svih pozicija. Golman domaćina Andrej Trnavac je imao samo tri odbrane u prvih 30 minuta, dok je na drugoj strani Taletović skinuo duplo više lopti rukometašima iz Humske.

Na poluvreme su gosti imali +2. Partizan je poveo drugi put na meču, posle početnih 1:0, u 50. minutu kada je Kojadinović pogodio mrežu gostiju iz Velenja – 23:22. U finišu se razigrao kapiten Nikola Zečević, a Stefan Petrić je minut pre kraja osigurao pobedu Partizana.

Najefikasniji u timu crno-belih bio je Nikola Zečević sa osam golova, Uroš Kojadinović i Stefan Petrić su pogodili po pet puta, a Ivan Mićić četiri. Andrej Trnavac je imao osam odbrana.

Kod Gorenja, golman Emir Taletović je bio najbolji sa 12 uspešnih intervencija. Tilen Sokolič je pogodio pet puta, a Urban Pip i Matik Verdinek su postigli po četiri gola.

Originalni članak: Mozzart sport