Pobeda devojaka u gostima na novom debiju Slađana Ivića

Košarkašice Partizana 1953 upisale su četvrtu pobedu u prvenstvu Srbije pošto su kao gošće u 12. kolu savladale Novosadsku žensku košarkašku akademiju sa 75:60 (19:21, 20:11, 17:14, 19:14).

Crno-bele imaju i pet poraza u devet odigranih utakmica. NŽKA je doživela osmi poraz u desetoj odigranoj utakmici.

Novosađanke su u prvoj četvrtini u dva navrata imale maksimalnih sedam poena prednosti, ali su poslednji put na utakmici vodile u 13. minutu.

Partizan je okrenuo u drugoj polovini druge četvrtine rezultat u svoju korist, vodio u dva navrata sa po osam poena viška i poluvreme rešio u svoju korist sa 39:32.

Novosadska akademija je u prvoj fazi trećeg perioda ponovo uhvatila priključak i prišla na minimalan zaostatak. Međutim, Jovanović i Luković su pokrenule seriju kojom su gošće do isteka trećeg perioda stigle prvi put do dvocifrenog vođstva – 56:46.

Partizan je u poslednjih deset minuta uspešno odbio sve pokušaje domaćina da ugroze desetak poena viška. Crno-bele su u samom finišu dodatno povisile prednost i sigurno privele meč kraju.

Bio je ovo debi novog trenera Partizana Slađana Ivića. Ivić nije mogao da računa na Marjanović i Karalić. Najefikasnije su bile Nevena Vučković sa 19 poena i Branka Luković sa 18 poena, uz 17 skokova. Sofija Olić je postigla 13 poena, a Marta Jovanović 12.

U narednom kolu Partizan 1953 dočekuje Radnički.

Izvor Košarka24.rs