PLANOVI: Pojačanje za tri dana, Srbin u opticaju

Partizan ima trenutno 27 igrača, ali traži pojačanje na poziciji zadnjeg veznog. I nije tajna, a otkirli su je u Čukaričkom, da je Srđan Mijailović, nekadašnji igrač Crvene zvezde, a sada Brđana, na meti crno-belih.

Trener Aleksadnar Stanojvić nije otkrio ime, ali jeste da se radi na dovođenju pojačanja.

Znaćemo u naredna tri dana. Videćemo danas za jednu opciju, hoće li biti. Ako ne, okrenućemo se durgim. Sigurno ćemo u narednim danima reagovati. Prva opcija je Srbin, sticajem okolnosti“, rekao je Stanojević.

Povoljna okolnost za Partizan je što su od prvog priprema stručnom štabu na raspolaganju Bibars Natho i Lazar Marković.

Natho će ući maksimalno, dok je Markecu potreban još neki period da bi tako krenuo. Rikardo kasni dva dana, uz moje dopuštenje, opravdano je odustan. Na prozivci nisu bili ni Jović, Miljković, Obradović i Lutovac. Prehlađeni su, ne osećaju se dobro. Videćemo da li imaju kovid. To su normalne stvari, ništa alarmantno“.

Vakcinacija je po Stanojeviću u ovim vemenima jedino rešenje.

U savremenom svetu ne možete da fukcionišete drugačije. Pričam prvenstveno u zdravlju, potom o socijalizaciji, parametrima da li možete da putujete, igrate utakmicu… Ja sam se triput vakcinisao, ako treba i četvrti put ću, verujem u nauku. S druge strane, to je individualna stvar igrača, u timskom su sportu, moraju da prate pravila tima. Individualni je nešto drugo, možeš da odlčuješ sam za sebe, dok smo ovde svi zajedno. Imamo minimalno nevakcinisanih, možda imamo najviše trojicu. Neki su imali kovid, pa čekaju trenutak za vakcinaciju. Sad imaju “izuzeće“.

Sportska tema broj jedan u svetu trenutno je situacija u kojoj se nalazi Novak Đoković u Melburnu.

Kao Srbin i patriota sam Noletu velika podrška. Verovatno je sve što se dešava njemu velika motivacija da iz cele priče izađe kao pobednik. Svako ima pravo na izbor. Kad već svi daju, onda eto i sa moje strane podrška. Maksimalna“, zaključio je trener crno-belih.

Na kraju je Stanojević je potvrdio da klub razmatra Tursku i Španiju kao dve opcije za finalni deo priprema i najavio da bi se na put krenulo 22. a ne 23. januara.

Originalni članak Arena sport