Pi Džej: Morao sam da igram pametnije

Pi Džej Doužer prihvatio odgovornost jer je brzo ispao iz igre zbog penala

Nije on takav igrač. Ali, jednostavno nije mogao da veruje. Tri lične greške već u prvom poluvremenu, nedugo potom i četvrta u drugom. Odmah za njom i tehnička. Zbog reakcije.

Partizan je većim delom meča protiv Virtusa morao da se snalazi bez Pi Džej Doužera. Vrlo važnog igrača u rotaciji, još važnijeg u ovako skraćenoj rotaciji. Sve protiv tima koji igra izuzetno agresivno, koji forsira strašan tempo.

Posle svega, Doužer nije mnogo pominjao suđenje. Utakmicu je ocenio kao dosta dobru – kako je rekao – i za navijače, ali i za oba tima.

– Borili smo se – rekao je, dodajući i da je trebalo da nađu način da privedu utakmicu bolje kraju.

I tu je počeo od sebe.

– Morao sam da ostanem u igri, da odigram pametnije u odbrani, da ne pravim te faulove u ranoj fazi meča – pričao je.

Svejedno…

– Borili smo se do kraja. Kao i oni.

Iako je Virtus većim delom diktirao ritam, vodio i dvocifrenom razlikom, Partizan je našao način da se vrati. Imao je i šut za pobedu. Trojka Frenka Kaminskog iskliznula je sa obruča.

– Nadao sam se da ćemo doći u priliku da pobedimo, na kraju smo imali i šansu da to i uradimo. Čak i nekoliko prilika. Nažalost, nismo pogodili neke šuteve. Nekad utakmica jednostavno ide tim tokom. Važno je što se tim držao zajedno i borio do kraja.

Nije se složio sa konstatacijom novinara da su od početka utakmice delovali nekako nervozni i van balansa, Doužer je rekao:

– Ne mislim tako, ali svako ima pravo na svoje mišljenje. Kao što sam rekao, izašli smo na teren i borili smo se, do kraja smo bili u igri. To znači da smo nešto dobro uradili.

Originalni članak: Sportski žurnal.rs