Perkins: Gos mi je pričao o veličini Partizana, kako da ne budem uzbuđen?

Sada se ta prilika pruža meni”, kaže Perkins za Mozzart Sport

Partizan je s nestrpljenjem očekivao pojačanje na poziciji plejmejkera. I dobio ga je u Džošu Perkinsu koji ne krije nestrpljenje da doputuje u Beograd.

Kada su me ljudi iz Vasermana (agencija koja ga zastupa, opa.a.) pozvali i rekli da me hoće Partizan, bio sam neverovatno uzbuđen“, počinje za MOZZART sport Perkins.

U njegovom glasu primećuje se da ne priča iz kurtoazije kako to čini većina njegovih sunarodnika koji su o Partizanu učili “u hodu”, pošto im je stigao poziv iz Humske. Naprotiv, Džoš je imao sjajnog učitelja trofejne istorije crno – belih: Najdžela Vilijamsa Gosa.

Postali smo i ostali bliski prijatelji dok smo igrali za Gonzagu. Posle sezone u Partizanu došao je do fakulteta, pričao nam o neverovatnoj atmosferi u Beogradu, ‘ludoj’ publici, ogromnoj tradiciji kluba i prilici koju je dobio. Eto, sada se ta prilika pruža meni. Kako da ne budem uzbuđen?” dodaje Perkins koji će suta krenuti put Srbije gde će imati priliku da se vidi sa još jednim školskim drugom – Filipom Petruševim.

Sigurno je da ćemo da se vidimo. Mislim da ne moram da vam posebno napominjem ko je Filip. Sjajan tip, igrač, saigrač…

Perkins toplinu crno-bele publike bar za sada može da oseti jedino preko društvenih mreža na kojima su ga navijači Partizana “zatrpali” porukama dobrodošlice, dok će za vrelinu tribina morati da sačeka neka bolja vremena, pošto je pandemija korona virusa odavno ispraznila dvorane širom sveta.

Voleo bih da to bude što pre, ali kao što znate, ne zavisi od nas, već od zdravstvene situacije. Na meni je da pokušam da pomognem timu da ostvari sve ciljeve i budite sigurni da ću dati sve od sebe“, dodaje Perkins u čijoj igri se vidi ona jasna crta Gonzage koja tim iz Spokena godinama svrstava u vrh koledž košarke, a to je da je ekipni učinak najvažniji, iznad svega.

Zahvalan sam Gonzagi što nas je sve usmerila, ne samo na pravi košarkaški put.

Tekst preuzet sa portala Mozzart sport