Pavlović sa dva gola najavio kandidaturu za prvi tim Partizana: Učim od Sume i Natha

Ne bih želeo da ističem svoju igru u prvi plan, jer je ovo trijumf tima i jasno je da je ispoštovano sve što smo se dogovorili u svlačionici – rekao je Lazar

Dete Partizana se odužilo šefu Savi Miloševiću na pravi način. Lazar Pavlović je nedavno napunio 18 godina, a meč osmine finala Kupa Srbije u kojem je Partizan deklasirao Spartak (4:0) je odigrao – kao mator. Mladi ofanzivni vezista opravdao je “desetku” na leđima svog dresa. Pošto je za 90 minuta provedenih na terenu u Humskoj 1 dokazao da na njega može ozbiljno da se računa.

– Strpljiv sam i treniram naporno. Čekam svoju šansu i nadam se da sam je donekle iskoristio u utakmici Kupa protiv Spartaka – skroman je Lazar Pavlović.

U nezgodnoj situaciji u kojoj se našao trener Milošević, kada ne može da računa Bibrasa Natha i Sejdubu Sumu (obojica povređeni), izbor sa tinejdžerom Pavlovićem ispostavio se kao jedino logično rešenje. Ispostavilo se i – veoma dobro rešenje. Pogotovo što je Pavlović svoj prvencem u crno-belom dresu načeo subotičke “golubove”, kasnije ih “počastio” i još jednim pogotkom.

– Ovo su moja prva dva gola za prvi tim Partizana i zbog toga je osećaj posle pobede nad Spartakom još lepši. Onaj drugi gol iz 56. minuta je bio baš efektan… Ne bih želeo da ističem svoju igru u prvi plan, jer je ovo trijumf tima i jasno je da je ispoštovano sve što smo se dogovorili u svlačionici – pokazuje mladi Pavlović još jednom poštovanje prema ekipi, ali i dokazuje gde se vaspitavao.

Svestan je Pavlović da će pored Sume i Natha, kada se vrate sa oporavka, možda nešto teže da se izbori za mesto startera.

– Od Sume i Natha svaki igrač može samo da uči. Ja sam još mlad, a trener će da odluči kada će i koliko minuta da mi poveri na terenu. Igram na poziciji plejmejkera u ekipi i moje je da stvorim što više prilika saigračima – svestan je Pavlović, narodski rečeno, gde mu je mesto.

Lazaru Pavloviću je ovo, inače, bio 11. nastup za crno-bele. Debitovao je takođe u meču Kupa Srbije, 15. maja 2019. godine, kada je Partizan u dramatičnom revanšu polufinala remizirao sa Radničkim u Nišu (1:1) i zbog pobede u Humskoj (1:0) se plasirao u finale u kojem je protiv Zvezde (1:0) osvojio četvrti uzastopni pehar u najmasovnijem takmičenju.

Tekst preuzet sa portala Večernje novosti