Partizanovo “tajno” oružje u Evroligi su slobodna bacanja: Crno-beli dominiraju, imaju preko 80% s penala

Crno-beli su na prvom mestu po broju ubačenih, iako nisu prvi i po broju izvedenih.

KK Partizan - KK Crvena Zvezda, Derbi, ABA liga

Foto: Nikola Tomić

Košarkaši Partizana se nalaze na korak od plasmana u TOP 8 fazu Evrolige, nedostaje im jedna pobeda ili u suprotnom makar jedan poraz Baskonije ili Žalgirisa u preostale dve utakmice ovog takmičenja. Crno-beli su jedan od najboljih napada lige, dok u nekim kategorijama drže i prvo mesto.

Partizan je trenutno treći najbolji napad u Evroligi sa postignutih 2.725 poena, dok su ispred njega samo Real Madrid (2.736) i Baskonija (2.751). U ovom segmentu, Crvena zvezda se nalazi tek na 15. mestu sa 2.448 postignutih poena.

Ono što još krasi Partizan jeste i mirna ruka sa penala. Naime, crno-beli su na prvom mestu u čitavoj Evroligi sa postignutih 569 bacanja, odnosno, oni čak 17.8 poena po meču daju sa linije penala. Iza njih sledi Monako sa 556, potom Real sa 533, dok Panatinaikos ima 509. Crvena zvezda se i ovde nalazi u “donjem domu”, odnosno, na 12. mestu sa 437 ubačenih bacanja.

Ipak, bez obzira na to koliko su bacanja pogodili, Partizan nije najviše izveo, oni su na 687, dok su ispred njih Panatinaikos as 688, odnosno Monako sa 742.

Originalni tekst:Telegraf sport