Partizanova deca bi mogla na pozajmice: Petković i Jevremović teško do minuta u prvom timu

Za sada mladi igrači ne žele da menjaju sredinu, ali je pitanje kakva im je budućnost u žestokoj konkurenciji

Krajem prošle godine ste na stranicama Telegrafa mogli da pročitate detaljan plan Partizana u prelaznom roku, pozicije koje crno-beli žele da pojačaju, ali i imena fudbalera na koje stručni štab više ne računa i sa kojima će klub obaviti razgovore kako bi se našlo rešenje. Postoji, pak, i ideja o pozajmicama mlađih momaka, o kojoj se takođe raspravljalo krajem decembra kako bi se rasteretio igrački kadar, a fudbaleri dobili prioliku da imaju konkretniju minutažu na “kaljenju”.

Pisali smo već da se radi o centralnom veznom igraču Mihajlu Petkoviću, koji je i prošlog leta bio planiran za pozajmicu, ali posao sa Napretkom nije realizovan, jer Kruševljani nisu imali jasan koncept.

Petkovićevo ime se minulih dana dovodilo u vezu i sa Čukaričkim, jer ga zastupa isti agent koji je proteklog leta realizovao transfer Luke Subotića iz Teleoptika na Banovo brdo, no, i to je teška priča.

Ekipa trenera Gordana Petrića krcata mladim fudbalerima u centralnom delu terena i pitanje je da li bi imao minute, a uz to, retko koji klub želi da razigrava igrača na pozajmici tek tako, bez nekog konkretnijeg obećanja ili sporazuma.Janko Jevremović

Foto: MN Press

Drugi fudbaler o kome se u Humskoj raspravljalo je krilni napadač Janko Jevremović. Proteklog leta je bio plan da mladi igrač ima minute u jesenjem delu polusezone, da mu se, posle odlaska Fusenija Dijabatea priključi još jedan internacionalac na poziciji desnog krila.Međutim, Jevremović je povredio koleno već na prvoj utakmici na pripremama u Sloveniji, koje je potom u potpunosti propustio, kao i početak sezone. Vratio se u tim posle više od dva meseca kada je Partizan na istom mestu već imao Alda Kalulua i Kcandera Severinu, što je bio jasan znak da će teško dobijati šansu u prvom timu.Nekoliko mečeva je igrao sa vršnjacijma u omladinskoj selekciji, ali trenutno tinja ideja o pozajmici, jer igraču je u tom životnom dobu potreban kontinuitet, a pitanje je da li će ga Jevremović imati u trenutnoj konkurenciji.

Za razliku od Petkovića, Jevremović je preko posrednika imao konkretan poziv Novog Pazara, ali ga je odbio, jer kao i pomenuti saigrač i “klasić” nije rad da menja sredinu i napušta crno-bele.Obojica mladih igrača će početi pripreme sa prvim timom 10. januara (domaći igrači, stranci stižu 15. januara), ali će o njihovom daljem statusu odlučivati trener Igor Duljaj u dogovoru sa klubom.

Originalni tekst Telegraf.rs