Partizanov špic već stigao u Fener

Ensar Brahić posmatrao duel u Istanbulu sa Karagumrukom

Decenijske veze Partizana i Fenerbahčea biće dodatno učvršćene. Igrali su za istanbulskog velikana u novije doba Zoran MirkovićMateja Kežman Lazar Marković, nekada davno i Radomir Antić, branio Radmilo Ivančević, na klupi je sedeo Abdulah Gegić, trener koji je dovezao Parni valjak do finala Kupa šampiona, a uskoro će član velikana sa Bosfora postati još jedan crno-beli. Doduše, ne toliko poznat, ali momak koji očigledno poseduje potencijal.

U pitanju je Ensar Brahić, 17-godišnji napadač koji se nalazi pred potpisom za žuto-crne. Pre dva dana je odjeknula vest da član omladinskog tima kluba odlazi iz Humske , a u nedelju, malo iza podneva, stigla je potvrda da će uskoro potpisati za Fener.

Brahić je i društvu agenta i ljudi iz Fenerbahčea bio specijalan gost na utakmici turksog prvenstva, sa Karagumrukom. Primećen je u loži, zumirale su ga kamere, njegovu fotografiju euforični navijači već šire društvenim mrežama i raduju se skorijem ozvaničenju saradnje.

I dalje nije poznato koliko će novca Partizan dobiti za transfer momka iz Novog Pazara, ali je izvesno da će Ensar promeniti sredinu. Neće odmah konkurisati za seniorski tim Fenerbahča, planirano je da se dokazuje na mečevima juniora, pa tek kad se navikne na tamošnji fudbal dobije priliku za debi za velikoj sceni.

Iz Humske 1 podsećaju da je Ensar Brahić prošao nekoliko stanica u mlađim kategorijama, trenirali su ga Milan StojanoskiAlbert NađVladimir Ješić i Nenad Brnović, ali nikad nije dobio poziv za prekomandu u prvi tim. Morao je da čeka red posle promocije Sameda Baždara i Marka Milovanovića, međutim, očigledno je izabrao drugačiji put.

Originalni članak Mozzart sport