Partizan u Podgorici traži prolaz u finale ABA lige(18h)

Košarkaši Partizana od 18.00 u hali “Morača” igraju drugi duel polufinalne plej-of serije ABA lige protiv Budućnosti. .

Partizan na jednu pobedu do povratka u finale regionalnog takmičenja.

Crno-beli su u trijumfu u prethodnom duelu 78:67 pokazali intervale odlične igre i pada kad mu vreme nije bilo – u samom finišu. Iskobeljali su se i posle nedelju dana odmora, praznika i priprema odlaze u Podgoricu.

Upravo je trijumf u “Morači” 89:83 u 25. kolu doneo timu Željka Obradovića drugu poziciju u doigravanju i samim tim prednost u ovom duelu.

Partitanovi igrači ne znaju za poraz u Podgorici od plej-of serije u sezoni 2021/22, kad je Vladimir Micov trojkom doneo slavlje Budućnosti 72:71. Prepune tribine i “vrela” atmosfera se podrazumevaju, Budućnost se maksimalno uzda u svog “šestog igrača” u vidu prisutnog auditorijuma.

“Kvaliteti obe ekipe su poznati. Svesni smo da moramo biti na nivou ako mislimo da dobro odigramo ovaj meč i da prođemo u veliko finale”, izjavio je trener košarkaša Partizana Željko Obradović pred ovaj susret.

“Naravno, neće biti lako, neuobičajeno je to što smo imali veliki broj dana između prve i druge utakmice. Nadam se da je ekipa spremna, da ćemo probati da damo sve od sebe i da ćemo odigrati što bolju utakmicu”, dodao je Obradović.
 
U slučaju egala 1-1, “majstorica” se igra 10. maja u Beogradu. Linkove za prenos meča možete naći na našem sajtu Volimpartizan.rs

Originalni članak: RTS.rs