Partizan u Lazarevcu, Petrić tvrdi: Najteže do sada (18h – mogući sastavi)

– Predstoji nam najteža utakmica: pokazali smo protiv Crvene zvezde koliko možemo, u životu je najzahtevnije ponavljati se. Kolubara ima dobre rezultate, iskusni Švaba Đurđević dobro vodi ekipu. Siguran sam da smo spremni i da smo se odmorili – u predvečerje okršaja u Lazarevcu zbori trener crno-belih.

Partizanov post-festum 168. večitog derbija i „rudarski plan” za tri zlatna boda s današnjeg gostovanja Kolubari – pred čitaocima Žurnala iz vizure Gordana Petrića, stabilizatora situacije posle horora s početka sezone i komandanta zaslužnog što se među Grobare ponovo uselio optimizam. Uostalom…

– Predstoji nam najteža utakmica: pokazali smo protiv Crvene zvezde koliko možemo, u životu je najzahtevnije ponavljati se. Kolubara ima dobre rezultate, iskusni Švaba Đurđević dobro vodi ekipu. Siguran sam da smo spremni i da smo se odmorili – u predvečerje okršaja u Lazarevcu zbori trener crno-belih.

Izdanje iz drugog poluvremena komšijskog spektakla – putokaz i dodatni impuls?

– U prvih 20 minuta ušli smo u neku paniku, „spustili” su nas korneri, prirodno – branili smo se, crveno-beli imaju dobre skakače. Da nije bilo toga, odigrali bismo svih 90 minuta kao posle uvodnih 25. To bi trebalo da bude Partizanov recept. Protiv Kolubare očekuje nas totalno drugačija utakmica. Možda neće da bude lepote, najvažnije – da se osvajaju bodovi.

Parni valjak je, nesumnjivo, autorizovao najbolji meč otkad ste vi na klupi. Da li je moguć napredak?

– Uvek može bolje. Igrači su po mom dolasku bili nervozni, možda i kod gospodina Stolice – ne znam. Generalno, polako se opuštaju. Jake utakmice su signal da se vraćaju u normalu, ne mogu da zaborave fudbal, eto – dešavanja u klubu i okolo sputavaju fudbalere. Da su se opustili totalno – nisu, došao je novi igrač za balans. Ide na bolje, biće vremena u pauzi za odmor i rad. Na „pravoj”, od novembra, moraće malo da se zarotira, ali ne bih sad o tome.

Zadovoljni ste igračkim kadrom po katancu na letnju pijacu u Evropi, uz podsećanje – u Srbiji traje do 15. septembra?

– Nemam pojma dokle traje prelazni rok! Idemo dan, dva… Ako u Partizan dođe kvalitetan igrač sposoban da nešto promeni – dobrodošao. Vraćam se kad sam ja bio funkcioner: veoma je teško u ovom trenutku naći pravog pošto su svi počeli sezonu i formirali ekipe. Sa Gojkom Cimirotom se iskomplikovalo, doneo bi ekstra balans na sredini terena, ali idemo sa ovim igračima, ponoviću – sa njima sam zadovoljan.

Znači li to i „stop” odlascima?

– Ukoliko neko ima ponudu, želim mu sreću, otišao sam i ja kao igrač u inostranstvo. Međutim, u tom trenutku klub mora da reaguje i zameni ga.

Vratimo se Kolubari… Vezala je dve pobede – protiv Čukaričkog i Javora, nije mala stvar?

– Očekujem sličnu utakmicu kao u Kragujevcu, moramo da budemo oprezni sa tom igrom iza lopte. Iskusna ekipa, rekoh, jedna od najtežih utakmica otkad sam došao.

Imate li recept za zaustavljanje Vukušić Anta, kako ga hrvatski komentatori nazvaše – sinjskog dijamanta?

– Znam ga iz Olimpije, kvalitetan igrač, napravio je balans potreban Kolubari prethodnih godina. Može da završi akciju ako mu se ukaže šansa. Nema tu da se nekog plašimo, budemo li na nivou – neće da bude problema. Moramo da ponovimo sličnu igru kao protiv Zvezde da bismo bili sigurni u pobedu.

Kakva je kadrovska situacija: Kristijan Belić se, na primer, u sredu požalio na povredu?

– Fudbaleri su emotivno ispražnjeni, ali – novi je dan. Ako se neko požali, Bože moj, postoje igrači kadri da ih zamene.

Planirate li ozbiljnije rotacije?

– Ne volim da pravim velike promene, igrači su profesionalci, mogu da izdrže u ritmu četvrtak – nedelja. Partizan i Crvena zvezda imaju veći izbor od drugih.

Trenutno, četiri, pet klubova gaje aspiracije za dva mesta s mirisom Lige šampiona, eto – u Novom Pazaru priželjkuju dva nova slavlja za lidersku poziciju?

– To je dobro za srpski fudbal, ko priča da nema kvalitet – greši, sve dok ne uđe u naše kopačke. Novi Pazar kao grad može da napravi dobru priču, vole fudbal i – nikad se ne zna. Generalno, sve će da se iskristališe posle Nove godine, ima još mnogo da se igra. Svima želim sreću, ko bude bolji – neka slavi – zaključio je Gordan Petrić.

ŠVABA JE DOBAR IGRAČIĆ

Ne znamo da li se i Dejan Đurđević prebacio na padel, međutim, bije ga glas da je dobar u tenisu. Jeste li nekad ukrstili rekete sa, poput vas, fudbalerom s tragom u OFK Beogradu?

– Švaba i ja nismo igrali zajedno na Karaburmi, došao je kasnije. Nismo se oprobali ni u padelu – to je malo drugačija igra, potrebno je dodatnih sposobnosti izuzev trčanja i udaranja, ali pitajte ga – zanimljiv, dobar igračić u tenisu. Ima neku pobedu, međutim, ne sećam se kad je slavio zadnji put. Ali, dobar je… – nasmejao se Petrić.

Originalni članak: Sportski žurnal