PARTIZAN SPREMAN ZA DRUGI DUEL PROTIV MLADOSTI: Prva meč-lopta za polufinale

Vidljiva je bila Partizanova neuigranost u meču protiv zemunske Mladosti, kako zbog novih igrača koji su došli u ekipu samo nekoliko dana pred plej-of, tako i zbog činjenice da je više od mesec dana bio bez takmičarskog meča.

ПАРТИЗАН СПРЕМАН ЗА ДРУГИ ДУЕЛ ПРОТИВ МЛАДОСТИ: Прва меч-лопта за полуфинале

I pored sve te problematike, crno-beli su prilično lako izašli na kraj sa svojom filijalom (70:50) i danas imaju priliku da drugom pobedom obezbede prolaz u polufinale domaće Superlige (subota, 18.00).

Ono što posebno raduje navijače crno-belih jeste veliki uspon forme mladog Uroša Trifunovića, koji je započeo negde u završnici ABA lige, a nastavljen u domaćim okvirima. Sa 16 poena (6/10 iz igre) bio je najefikasniji akter utakmice.

– Nismo igrali mesec dana i videlo se da nam fali malo rutine, ali mislim da smo na dobrom putu. Očekujem sličnu utakmicu i u revanšu, sa jednakim intenzitetom, da ispravimo greške i slavimo – jasan je Trifunović.

Nova snaga ogleda se u trojici mladića – Amerikancu Treju Dreksleru koji se upravo vratio sa pozajmice iz Mladosti, Dušanu Miletiću koji je nakon odlične sezone u čačanskom Borcu takođe vraćen u matični klub, kao i perspektivnom Aleksi Stepanoviću koji je stigao iz Slobode. U situaciji kada je veliki broj igrača odsutan zbog povreda (Pejdž, Tomas, Mika) ili porodičnih razloga (Mozli), ostali su u obavezi da daju još više.

– Igramo protiv tima koji igra specifičnu košarku, agresivno preko celog terena. Utakmica je bila kakvu smo i očekivali. Osetilo se i da trojicu novih igrača imamo samo tri dana u rosteru. Uspeli smo da dobijemo utakmicu, analiziraćemo greške kako bismo spremni dočekali sledeći meč – rekao je trener Aleksandar Matović.

Originalni članak: Novosti.rs