PARTIZAN SE VOLI – Uroš u danu odigrao dve utakmice: Dok idem sa jednog na drugi trening, ručam u kolima

Hajde da pričamo o posvećenosti! O želji da se ostvari dečački san, pa i o svemu onome što to podrazumeva. O vremenu koje je potrebno utrošiti da bi se do cilja došlo, spremnosti da se neke stvari možda i propuste, jer je nešto drugo mnogo važnije.

Jer – to nije jednostavan put. Često je veoma naporan, prepun „mina“. Zna to i Uroš Trifunović, mladi bek Partizana!

Ovde pričamo baš o njegovoj posvećenosti.

O tome da je u subotu od 13 časova, na terenu Sportskog centra „Master“ proveo 39 minuta i 26 sekundi. Sa 14 poena, tri skoka i pet asistencija, bio jedan od najboljih u pobedi Mladosti nad Tamišom. Pa i da je tri sata kasnije došao u „Pionir“. Obukao dres Partizana, na poziv trenera Andree Trinkijerija, već u sedmom minutu ustao sa klupe i ušao u igru.

On od svega toga nije želeo da pravi nikakav podvig. Jednostavno – tako je želeo.

– Pre svega, ja sam tražio da igram tu prvu utakmicu pošto je bila veoma važna za Mladost. Još se borimo da uđemo u Super ligu – naglasio je Trifunović, pa kratko dodao: – Srećan sam što sam dobio i nešto veću šansu u Partizanu u ABA ligi. 

Iako ove sezone igra i za Mladost na dvojnu licencu, na „oku“ je i treneru Partizana Andrei Trinkijeriju. To što svakodnevno trenira i sa prvim timom crno-belih, dovoljno govori da se od njega dosta i očekuje.

– Iskreno, ponekad je i teško. Mnogo je akcija koje treba zapamtiti. Recimo, imam trening u „Pioniru“ do tri, a onda od četiri sa Mladosti. Ručam u kolima dok idem tamo. Ali sve je to deo posla u kome uživam.

U dosadašnjem toku sezone, u dresu Mladosti – za koju igra na dvojnu licencu – Trifunovićima prosek od 13,6 poena, 3,1 skoka i 2,9 asistencija.

Izvor Sportski žurnal