Partizan se oglasio saopštenjem: Oštećeni na drastičan način… Kome je u interesu da mimo pravila fudbalske igre odlučuje o šampionu Srbije?

Sportski žurnal

Partizan je na svom terenu pred praznim tribinama remizirao sa Zemunom (1:1), a za crno-bele je ostao sporan penal za goste koji je Vučić pretvorio u gol za vođstvo.

Iz Humske je usledilo saopštenje:

“Nakon današnje utakmice između FK Partizan i FK Zemun, prinuđeni smo da se obratimo fudbalskoj javnosti.

U proteklom periodu upozoravali smo na tretman koji FK Partizan ima u domaćim takmičenjima. Danas, sa žaljenjem i ogorčenošću moramo da konstatujemo da smo bili u pravu. Naša ekipa je na današnjoj utakmici oštećena na drastičan način – dosuđivanjem nepostojećeg jedanaesterca u korist FK Zemun, pri rezultatu 0:0.

 

Pregledom video snimka, očigledno je, van svake sumnje, da nije postojao ni najmanji fizički kontakt između igrača FK Partizan i igrača FK Zemun. Koji je to kontakt glavni sudija meča video tom prilikom, ostaće tajna za sve učesnike ove utakmice, kao i celokupnu fudbalsku javnost u Srbiji. Time je FK Partizan onemogućen da trijumfuje u ovoj utakmici.

Ne možemo, a da se ne zapitamo, kome je u interesu da mimo pravila fudbalske igre, naočigled sportske javnosti, odlučuje o šampionu Srbije?

FK Partizan će se zvaničnim putem obratiti nadležnim fudbalskim organima i uložiti žalbu na današnje suđenje. Ukoliko se ovakvo drastično suđenje na štetu našeg kluba nastavi i u narednim utakmicama, unapred upozoravamo da ne možemo i nećemo sedeti skrštenih ruku.”