Partizan sa Popovićem na golu napada Proleter (16, mogući sastavi )

Banjak, verovatno, neće da bude u 11, Suma i Jojić u konkurenciji, Bajbek još nije spreman – otkriva šef struke crno-belih

Povreda napadača inicira promenu ispred mreže?!

Da, čak i to je moguće: Filip Stevanović, bonus, osetio je bol u primicaču, stoga, Aleksandar Stanojević, pored Svetozara Markovića, moraće za meč s Proleterom da izabere drugog startera mlađeg od 21 godine.

„Knjiga” će, po svemu sudeći, da padne na golmana Aleksandra Popovića, s obzirom na to da se Lazar Pavlović tek vratio u stroj posle izolacije usled pozitivnog testa na koronavirus.

U konkurenciji su, doduše, još i Denis Stojković i Nikola Štulić, ali…

Crno-beli nonsens: činjenica da Partizan u više od trećine superligaških utakmica nije ostvario pobedu, posle 14. kola kreira „neobičnu” tabelu – treće mesto (devet bodova manje od lidera) i dah za vratom klubova daleko slabijeg rejtinga.

Otud, ne treba da čudi što je trener Aleksandar Stanojević uoči nastavka prvenstvene trke pozvao na oprez potencirajući poziciju i saldo današnjeg rivala:

– Proleter je na samo tri boda iza nas. Sigurno, hit ovog dela šampionata. Biće neizvesna utakmica, opet… igramo kod kuće i nadam se pozitivnom rezultatu.

Parni valjak suočen je s kompletiranjem igračkog kadra u talasima, konkretno – povratkom u stroj rovitih i sedmorice reprezentativaca?

– Dan pred duel s Novosađanima stigli su Holender, Natho, Banjak… Suma i Jojić počeli su da treniraju i biće u konkurenciji, Bajbek lagano, još nije spreman…  Asano je doživeo malu povredu igrajući za Japan, videćemo…

Proleter je u tekućoj sezoni samo na jednoj utakmici primio više od jednog gola. Može li Partizan da mu zatrese mrežu bar dva puta i da li bi to bilo dovoljno za pobedu?

– Ako damo dva gola, nadam se da bi to bilo dovoljno za pobedu. Novosađani su stvarno disciplinovani, izuzetno je teško igrati protiv njih. Potrebno nam je strpljenja svih 90 minuta.

„Otrov” za dupli blok Slanobaraca?

– Mnogo kretnje u fazi napada, brza i velika cirkulacija lopte… To je lek za čvrstu i dobru odbranu, poput Proleterove.

Na čemu ste najviše radili u reprezentativnoj pauzi i da li je neki igrač u vašim očima dodatno porastao?

– Najviše smo radili na podizanju fizičkih sposobnosti, neki igrači su se podigli – naročito mlađi, razumite, ne bih o imenima. Nismo akcentovali taktičke zahteve, u izostanku reprezentativaca…

Koliko je opasno stavljati u tim povratnike iz reprezentacija, pogotovo posle napornih putovanja i na treningu samo dan pred meč (konkretno – Kamerunca Makija Banjaka)?

– Banjak, verovatno, neće da bude u 11. ‘Ajde, videćemo… Opasno je, naravno, Holender je igrao, na primer, tri utakmice. Šta da radimo? Kako svima, tako i nama. Srećan sam što imamo reprezentativce, eto, drago mi je zbog Zdjelara, učestvovao je u lepoj pobedi Srbije nad Rusijom.

Kad očekujete Sumu i Bajbeka u protokolu i je li meč sa Proleterom prilika za na-padački tandem: Lazar Marković – Holender, po bokovima Filip Stevanović i Asano?

– Za Bajbeka – ne znam, Suma nam se, eto, priključio, da li će da počne, ili uđe… Lazar je jedanput imao koronu, četiri puta nije, tako da… nije trenirao. U jednom trenutku, kako da ne, zaigraće Marković i Holender „gore”.

Tekst i fotografije Sportski žurnal