Partizan prodao preko 16.000 sezonskih karata, prihod skoro 6.000.000 evra!

“Budžet uvećan za 25 odsto”, ističe Ostoja Mijailović

Partizan Mozzart Bet nastavlja da postavlja standarde u evropskoj klupskoj košarci! Posle sezone u kojoj su oboreni brojni rekordi, predsednik kluba iz Humske Ostoja Mijailović izašao je pred javnost posle završene sednice Upravnog odbora i otkrio – prodato su čak 16.124 sezonske ulaznice.

To je apsolutni rekord srpske, a verovatno i evropske košarke. Klub je od prodaje istih zaradio blizu 6.000.000 evra, a taj novac se već nalazi na računu.

“Ova sezona je rekordna. Završili smo prodaju sezonskih karata. Prodato je 16.124 sezonske karte. Ne znam da li će ikada iko dostići ovaj rekord, ovo je rekod za celu Evropu, rekao bih. Hvala navijačima, premašili su očekivanja! Prihod od toga je 690.000.000 dinara. To je već na našim računima”, rekao je Ostoja Mijailović.

Ono što je najvažnije – besplatnih karata nije bilo.

“Niti jedna karta nije podeljena besplatno, osim jako malo sponzorskih karata kojih je bilo svega nekoliko stotina, a južna tribina je kupila 2.000 karata i to su juče sve platili. Ostavili smo samo kontigent karata za dnevne ulaznice”.

Prvi čovek crno-belih izrazio je žaljenje i uputio izvinjenje navijačima zbog problema sa realizacijom prodaje sezonskih karata…

“Moram da uputim izvinjenje svim ljudima, jer je zaista bilo puno problema. Morali smo da promenimo tiketing provajdera, ne bih sada da iznosim optužbe, ali jednostavno smo morali. Stari tiketing provajder nije hteo da nam prosledi našu bazu kupaca od prošle sezone, sada zamislite koliko je to bilo teško da pravimo bazu iznova. Bio je jako težak posao. Zaista upućujem veliko izvinjenja koji su imali nepriliku prilikom kupovine”.

Mijailović je otkrio da je Partizan Mozzart Bet značajno uvećao budžet za takmičarsku 2023/24.

“Naš budžet je 25 posto već u odnosu na prošu sezonu. Morate da shvatite da igrači koji su produžili ugovore sada dosta više vrede”.

Odmah je predsednik Parnog valjka govorio i o ciljevima kluba za predstojeću sezonu, ali i određenim problemima…

“Ciljevi su Top 8, borićemo se za Fajnal for, naravno želimo da osvojimo ABA ligu. Ciljevi su praktično isti kao prošle sezone. Veliki je problem napraviti budžet bez TV prava. Grčki klubovi imaju sedam, osam ili čak devet miliona evra. Partizan nema ni cent od TV prava. Mi moramo da se borimo za stalnu poziciju u Evroligi, a 2025. ako Bog da, bićemo stalni član tako bismo dobijali kompenzaciju preko TV prava”, izjavio je Mijailović i dodao:

“Mi smo bili najgledaniji klub od u ABA i Evroligi, mislim da zaslužujemo nešto zbog toga”.

Originalni članak:Mozzart sport